Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2012. 11:16h.

Oriol Pujol dóna la seva paraula

"CDC no s'ha lucrat mai ni de la Fundació del Palau ni de l'Orfeó Català"

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha comparegut davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música.

Durant la seva intervenció ha afirmat que "CDC no s'ha lucrat mai ni de la Fundació del Palau ni de l'Orfeó Català" i ha afegit que "no deixarem passar cap oportunitat per defensar la nostra honorabilitat". Tot i aquesta darrera afirmació, Pujol considera que la seva compareixença és "innecessària" perquè "no sé ben bé què aportarà".

Pujol ha revelat que la fundació privada Orfeó Català-Palau de la Música i l'Associació Orfeó Català han enviat una carta al jutge en què manifesten que "no tenen res a exigir a CDC".

Segons el jutge del cas Palau, Convergència s'hauria beneficiat presumptament del desviament de diners del Palau de la Música, i ho vincula al pagament de comissions per part d'empreses beneficiàries d'obra pública.

CDC va haver de dipositar la setmana passada una fiança de 3,2 milions d'euros per respondre judicialment per les acusacions que el vinculen amb el cas del desviament de fons del Palau de la Música. Oriol Pujol ha explicat que la fiança presentada és "un immoble que té a la ciutat de Barcelona".

Oriol Pujol ha explicat que "hem presentat recurs a la interlocutòria on demanem que el jutge la deixi sense cap mena d'efecte", ja que consideren que "la fiança dipositada ha de respondre a una responsabilitat civil i ens resulta impossible esbrinar qui n'és la víctima".

La intervenció la va reclamar ERC, després de tombar la petició de compareixença del president Artur Mas, que sí que demanava la resta de l'oposició. La comissió, d'altra banda, ha rebutjat la compareixença de Felip Puig, responsable de Política Territorial i Obres Públiques en l'últim govern de Jordi Pujol.

Oriol Pujol, durant la intervenció
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Ramon, parole, parole, parole, 28/07/2012 - 11:50

Primer va ser "paraula de Banc d'Olot"... després paraula de "Banca Catalana"... i en aquests moments "paraula d'ITV"... tot plegat, una tradició familiar des de fa tres generacions: "paraula de Florenci, Jordi i Oriol Pujol"

#12 jrs, Manresa, 28/07/2012 - 11:31

Ara resulta que son uns angelets, Oriol i senyors de CiU, fa temps que ens afeitem.

#10 fideli, rdnes, 28/07/2012 - 09:21

màfia pujol? o màfia convergent? o totes alhora... no hi ha un pam de net!!!

#9 AMS, l'hospitalet, 28/07/2012 - 00:45

por la boca murió el pez

#8 Ramon, BarCiUlona , 27/07/2012 - 20:39

l'Oriolet té raó, CDC no són (millor dit, no haurien de ser) els Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta... entre d'altres coses perquè l'Arturu és un zero a l'esquerra, que no li fa cas ni el sarasa del Montoro. (El problema és que a Liechtenstein, no, a Liechtenstein és un munt de zeros a la dreta).