Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2011. 19:01h.

Oriol Pujol es perfila com a 'hereu' de Mas

El proper congrés de CDC catapultarà el fill de Jordi Pujol com a successor del líder de CDC

Oriol Pujol es perfila com a 'hereu' de Mas

Oriol Pujol amb Shimon Peres, el passat mes de novembre

Jordi Pujol va optar per Artur Mas com a successor -enfront Josep Antoni Duran i Lleida- que també hi aspirava i previsiblement Mas optarà per Oriol Pujol com a successor de cara a les eleccions del 2018, segons ha pogut saber e-notícies. Mas ja ha deixat clar més d'un cop -i els estatuts del partit ho estableixen també així- que només aspira a estar dos mandats a la presidència de la Generalitat.

De fet, Oriol Pujol ha fet una carrera fulgurant en vint anys des que va començar en política -com a president del districte de l'Eixample de CDC a mitjans dels 90- i l'octubre del 2007 va ser nomenat portaveu del grup parlamentari de CiU, que li donava força visibilitat a la cambra i de cara als mitjans de comunicació.

Després del triomf electoral de CiU el novembre del 2010 va 'ascendir' a president del grup i és també secretari general adjunt de CDC. En deixar-lo fora del Govern, Mas evitava que Oriol Pujol pogués desgastar-se com a conseller i alhora li permet dedicar-se a trepitjar territori.

El fill de Jordi Pujol ha aprofitat, des de llavors, per visitar les agrupacions locals del partit a comarques i començar a fer agenda internacional com la seva recent visita a Israel on es va entrevistar amb el president Shimon Peres.

L'única 'relliscada' va ser quan va expressar la seva intenció d'optar a ser el segon de la llista de CiU a Madrid per darrera de Josep Antoni Duran i Lleida que, en cercles sobiranistes del partit, s'entenia com una voluntat de 'marcar' el líder d'Unió davant una hipotètica entrada de CiU al Govern. Però Oriol Pujol va acabar desistint.

El proper congrés del partit, que ha estat convocat avui mateix, pot significar una nova etapa en el cas que el seu pare, Jordi Pujol, deixi finalment la presidència del partit i Mas passi a ser president. Això deixaria via lliure a Oriol Pujol per ser secretari general.

Oriol Pujol, en tot cas, té un perfil sobiranista més acusat que el seu pare quan governava -fins i tot que Mas- que pot fer grinyolar la relació amb Unió o amb sectors més moderats de CDC en cas d'esdevenir finalment l'hereu d'Artur Mas.

El congrés tindrà lloc els 23, 24 i 25 de març de l'any vinent a Reus -cal l'aprovació definitiva dissabte del consell nacional-, una ciutat governada ara per CiU juntament amb el PPC. Reus va ser fins a les darreres eleccions municipals un feu del PSC i una ciutat emblemàtica per a les esquerres perquè va ser el primer ajuntament on es va posar en marxa -de la mà d'Ernest Benach- un tripartit.

Pujol ha volgut remarcar que en tot cas es tracta d’un Congrés “ordinari”, que tindrà lloc a Reus i en el qual hi ha prevista la participació “d’uns 2.200 delegats, el que demostra la magnitud i la solidesa del partit”.
 
El congrés debatrà, en principi, només dues ponències: “un per a la coordinació del partit amb tot el pes institucional que tenim, mai n’havíem tingut tant i, un altre, que marqui el full de ruta nacional i social del nostre país per treure’l del sot on és”.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#16 pere, barcelona, 13/12/2011 - 17:08

Ja tenim l'hereu. Ara, per acabar de completar l'esquema, ens cal constituir l'homónim de la "Casa Real" d'Espanya. Que no ens falti de res

#15 Almogàver , La Sagrera , 13/12/2011 - 15:09

Catalunya no és ni una republica bananera com les centramericanes, ni una monarquia bananera com Espanya. Catalunya ´és una generalitat bananera amb un partit, convergència, que sembla la unió patriotica de Primo de Rivera. Apa... algú us ho tenia de dir.

#15.1 Caçafantasmes, Catalunya, 13/12/2011 - 16:18

Au, treu-te la banana de la boca i ves a fer el mico amb els teus companys del tripartit, que ja tenen ocupades les millors places de les palmeres amb que van inundar Barcelona per si es fotien la gran castanya, i a tu no et van avisar.

#15.2 Caçafantasmes, La Sagrera, 13/12/2011 - 17:30

A banda que quan anem a Israel a vendre ciment pel Mur això crea llocs de treball a CiU, vull dir a Catalunya.

#14 la masia nostra, b, 13/12/2011 - 09:26

se nota que están preparando una herencia tipo monarquía a la catalana. Se pasa elfetro de padres a hijos

#12 Toni F, Terrassa, 12/12/2011 - 22:56

Una foto FANTÀSTICA!

#11 Ramon, Barcelona, 12/12/2011 - 22:45

Deu haver anat a Israel a demanar consell al pare. O, potser hi ha anat a vendre ciment pel Mur. Amb CiU no hi ha manera de saber de quin cantó te'l fotarem, el tant per cent. Som uns atxes del Foment.