Publicitat
Política · 25 de Març de 2012. 13:40h.

Oriol Pujol veu Espanya com "aigües podrides"

El nou secretari general de Convergència demana a Mas "fugir" de l'Estat espanyol

Oriol Pujol ha comparat Espanya amb "aigües podrides" de les quals cal marxar durant el seu primer discurs després d'haver estat elegit nou secretari general de CDC. Pujol, a les acaballes de la seva intervenció, ha demanat a Mas "fugir d'aquestes aigües podrides que ens ofeguen" en al·lusió a l'Estat espanyol. El nou líder del partit ha recordat amb aquestes paraules un text del seu pare, del llibre Escrits de presó, publicat als anys 60, en ple franquisme.

Pujol ha insistit també, en un discurs amb altres metàfores, en la necessitat d'un nou sistema de finançament, perquè "si no aconseguim el pacte fiscal probablement serà la mort de Catalunya". "Sense el pacte fiscal se'ns escaparà el país entre els dits", ha reiterat. "Ens has marcat la transició i ens has ensenyat a marxar d'un port que ens hagués engolit", ha afegit.

El nou secretari general de Convergència ha remarcat, d'altra banda, que "Catalunya és igual a nació més estat propi" i que "buscar en el pacte fiscal la independència econòmica està al nostre abast".

També ha fet referències de caire espiritual perquè, en la seva opinió, "l'actitud patriòtica és molt més espiritual que material". "La nostra tasca té un punt d'espiritual", ha proseguit, perquè "fem alguna cosa que ens transcendeix, que va més enllà de nosaltres".

Pujol Ferrussola, en un to de marcat caràcter sobiranista, ha recordat d'altra banda que el seu pare -a qui s'ha referit com a "president Pujol"- "va anar a votar a les consultes i hi va votar que sí" i que "la història ens demostra que d'un procés així pot sortir una Espanya que es tanqui en ella mateixa".

Oriol Pujol, entre Jordi Pujol i Artur Mas després del seu discurs
Publicitat
Publicitat

93 Comentaris

Publicitat
#64 ¡PAREMOS YA A LOS INDEPENDENTISTAS!, A, 04/06/2016 - 20:48

ORIOL PUJOL ESTÁ LOCO

#63 angel, cardedeu, 27/03/2012 - 22:07

A Catalunya bevem aigües podrides provinent de la Moncloaca.

#61 Iñigo, Salou, 26/03/2012 - 22:23

Las aguas podridas estan en los estanques de los jardines de tu mama.

#60 Josep-Maria, Barcelona, 26/03/2012 - 17:29

Quant a la corrupció (les "aigües podrides"), Espanya no ens ha hagut d'ensenyar ni contagiar res; és una cosa molt nostrada. Oriol Pujol mostra cinisme i immaduresa. Més fermesa i coherència en el dia a dia i menys focs d'artifici i provocacions ridícules. Més respecte als catalans i als espanyols

#59 cesc, BCN, 26/03/2012 - 14:25

L'Oriol Pujol no estaba també implicat o relacionat amb el cas Campeon? sembla que els jutges estan detenin presumptes implicats d'aquest cas que a la vegada son als directius de CiU a la Generalitat i a la Diputació. No serà que abans de la paja en el ojo ajeno hay que mirar la viga en el propio?