Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2020. 10:00h.

Oriol Soler va rebre tres milions d'euros en subvencions

Inclosos "importants fons públics" per al diari Ara

Oriol Soler va rebre tres milions d'euros en subvencions

Oriol Soler

El jutge descriu, a la interlocutòria sobre Oriol Soler, que "mitjantçant fonts obertes es té coneixement de que percep, especialment per al diari ARA, importants fons públics. La majoria dels contractes no superen la quantia estipulada per realitzar un concurs públic, qüestió que és corroborada mitjançant l'anàlisi dels contractes subscrit per les entitats vinculades tant a l'Oriol Soler com a la seva parella Marina Llansana".

"Precisament, Marina Llansana figura en la documentació intervinguda a Jaume Cabaní en relació a Òmnium Cultural Rights Europe (OCRE) Independentment que Oriol Soler ha estat l'artífex de campanyes a favor de la independència de Catalunya en el lliure exercici dels seus drets a la llibertat d'expressió i de premsa, la veritat és que les relacions amb la Generalitat es vehiculen a través de quantiosos contractes públics i, sobretot, subvencions.

Així, després de consultar les bases de dades de contractes públics i subvencions de la Generalitat, es llança el resultat que en el període comprès entre 2016 i 2020 van ser percebuts per empreses vinculades a Oriol Soler voltant de 3 milions d'euros derivats de contractes públics i subvencions segons consulta realitzada en el registre públic de contractes i en el registre d'ajudes i subvencions de Catalunya (RAISC).

Entre les societats beneficiàries es troben EDITORIAL ALPHA, SL, ARA LLIBRES, SCCL, SOM S.C.C.L i BATABAT, SCCL. Tanmateix, aquesta seria una informació que caldria verificar correctament amb els expedients administratius corresponents.

Les quanties concedides mitjançant els contractes públics són exclusivament en la modalitat de contracte menor pel que van ser adjudicats directament eludint l'obertura d'aquests contractes a altres empreses de el sector. Si bé no es pot determinar que per si mateix això constitueixi una irregularitat sí que és cert que a través d'aquests contractes menors s'estava beneficiant a les empreses d'Oriol Soler eludint la concurrència pública.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sergi Sergio, Barcelona, 29/10/2020 - 13:58

El ejemplo tipo d'empresari a favor del proces, un mamador profesional de subvencions patriotiques de la Generalitat.

#4 Very, A, 29/10/2020 - 12:03

Y como el mil más. Un ejército de trincadores de subvenciones

#3 periclesdemolay, narnia, 29/10/2020 - 10:35

Es oficial, Cataluña es la comunidad autónoma más corrupta de España, los catalanes hemos demostrado ser los más corruptos y los más tontos, los andaluces al menos han dejado de votar al Psoe, pero aquí seguimos nosotros, votando a los políticos más corruptos y mediocres de España..... Enhorabuena

#2 Didac, Barcelona, 29/10/2020 - 10:28

Quan els hi treuen les vergonyes l'endemà no els queda mes remei que cridar el ramat a toc de xiulet i posar-lo al carrer amb megafons i el disc ratllat de "això es un atac a catalunya", "la repressió no s'atura" etz... mentre ells amaguen els diners i es preparen per declarar davant el jutge dient "no es sabia res" amen de preparar una fugid

#1 HAPPY, Esplugues de Llobregat, 29/10/2020 - 10:22

... para pensar en las revoluciones hay que tener el bolsillo lleno. Esta gente se cree que su ideologia justifica todo, saltarse la ley, manipular la información o lucrarse de fondos públicos. La patria son ellos y los demás colonos, quieren hacer de Cataluña su cortijo convencidos de que si es suya ya es de todos. SOn fanáticos soberbios.