Publicitat
Política · 3 de Juny de 2009. 20:16h.

Otegi marca distàncies amb ETA

El portaveu 'abertzale' demana a l'organització etarra "que estigui a l'altura de les circumstàncies"

Otegi marca distàncies amb ETA

Imatge d'arxiu d'Arnaldo Otegi

El portaveu de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, continua fent passos en la seva estratègia de marcar distàncies respecte a ETA per aglutinar una força política que pugui actuar per mètodes no violents. Així, en unes declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit, sobre el "procés de reflexió" que va anunciar ETA recentment, que espera que l'organització etarra "estigui a l'altura de les circumstàncies".

També ha indicat que "no sé en quins termes s'està donant aquesta reflexió, però nosaltres plantegem amb claredat que a partir de la tardor cal començar a establir les bases per a una clarificació estratègica i per rellançar un procés democràtic".

Ha afegit que aquest objectiu serà "difícil d'assolir" perquè, "probablement, l'Estat tractarà de netutralizar i impedir això mitjançant la repressió. Però estem fermament convençuts de que en el llarg tardor de 2009 i durant 2010 cal establir les bases per a una estratègia renovada que busqui, mitjançant un procés democràtic, el reforçament de l'independentisme, la implicació internacional en la resolució del conflicte i l'obertura d'un procés de diàleg i negociació, una altra vegada".

Otegi ha assegurat que no té "cap inconvenient" en asseure's a parlar "l'any que ve o dins d'uns dies" amb dirigents de PSE o PP com Jesús Eguiguren, Carlos Iturgaiz o Antonio Basagoiti per buscar solucions al conflicte basc, perquè "els problemes polítics es resolen amb plantejaments polítics".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat