Publicitat

El fracàs de la unitat sobiranista beneficia Mas

Oxigen per a CiU

Diversos consellers, a la manifestació de la Diada

El fracàs de l'intent de diverses formacions independentistes d'articular una coalició per a les eleccions catalanes del 25 de novembre beneficia les possibilitats de CiU d'aconseguir la majoria absoluta.

Esquerra Republicana, Solidaritat Catalana per la Independència, Reagrupament i Democràcia Catalana pretenien sumar forces per minimitzar la fuga cap a un eventual vot útil a CiU.

A més, la formació d'una coalició independentista tenia com a objectiu aconseguir aprofitar en alguna circumscripció catalana les anomenades restes electorals, que es perden a l'hora de sumar per obtenir escons.

La reunió, però, ha acabat sense acord, i aquest fet augmentar les opcions de CiU. En realitat, la victòria de la federació que dirigeix Artur Mas està fora de dubte, i la incògnita és si aconseguirà o no la majoria absoluta.

Les darreres enquestes electorals no donaven a CiU els escons que necessita per arribar a aquesta majoria absoluta. El fracàs de la unitat electoral independentista obre un nou escenari, perquè pot propiciar el vot útil cap a la federació nacionalista.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Miquel , Terrassa , 05/10/2012 - 12:37

Només hi ha una manera d'evitar la majoria absoluta de CiU. I es concentrant el vot cap a ERC. Recordeu que amb alta participació els percentatges perjudiquen a les formacions menys votades per arribar a treure diputat. ERC es l'única alternativa independentista per marcar de aprop a CiU i MAS.

#5 joan, manresa, 05/10/2012 - 12:14

El Casal,12,05 h.--Sí clar..,oxigen..,are no se sentiran tan presionats ..,leu futot ben grossa Srs.de ERC,SI i RDC..,a CiU se la de marcar de prop,empenyela..,aquesta no ens la esperavem..,ya no recordeu la gent al carrer al 11 de S.,¡¡ Puafff! !.. CIU torna a quedar sola per una mayoría sobira

#4 valeri torres, bna, 05/10/2012 - 11:09

No es cert. El fracas de la uinitat sobiranista no benecicia a ningu. En tot cvas momes va en benefici d'Espanya. Poble Catalunya amb aquesta panda d'aprofitats que nomes van per la poltrona i per la seva butxaca. Independencia ja. Fora traidors

#3 Cigronet, SFG, 05/10/2012 - 10:56

La sola visió d'aquesta foto, em fa venir ois i basques. Si els convergents que diuen ser independentistes, torneu a votar CiU que ja ens arreglaran de papers a tots. Amb ells, els de CiU, la independència està prevista per a l'any 2101

#2 Cigronet, SFG, 05/10/2012 - 10:53

És depriment. Ni en un moment decisiu com el que estem vivint arriben a posar-se d'acord. Se'n haurien de donar vergonya. No són polítics són uns maleïts politicastres. El seu partidisme els fa oblidar el poble i el sentit de la manifestació del dia 11. Els rèdits els tindrà la Convergència maleïda