Publicitat
Política · 8 de Desembre de 2015. 08:45h.

Pablo Iglesias admet que Espanya és "plurinacional"

Pedro Sánchez recupera la idea de Maragall de traslladar el Senat a Barcelona

Pablo Iglesias admet que Espanya és "plurinacional"

Pablo Iglesias

Pedro Sánchez ha proposat el trasllat a Barcelona del Senat durant el debat televisiu a Antena 3 i La Sexta anomenat per la pròpia empresa ‘El debate decisivo”. El tema de Catalunya i l’eventual reforma de la Constitució ha sortit després d’una hora i mitja de programa.

Sánchez, tanmateix, no ha esmentat que la proposta de traslladar la cambra alta a Barcelona ja la va proposar Pasqual Maragall quan era president de la Generalitat. Al final, el Govern socialista va traslladar un únic órgan: la Comissió del Mercat de Telecomunicacions, que va anar a parar al districte de Barcelona 22@ malgrat la protesta dels funcionaris. El trasllat es va anul·lar uns anys després amb l’arribada del PP a la Moncloa.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha estat l’únic que ha defensat un referèndum pactat entre l’Estat i Catalunya perquè “Espanya és un país plurinacional” mentre que el propi Pedro Sánchez ha recordat que “quan ha governat el Partit Socialista ha estat garantia de la unitat d’Espanya”.

La presentadora, Ana Pastor, ha preguntat a Soraya Sáenz de Santamaría “per què no es pot fer un referèndum com Cameron?” però la representant del PP s’ha excusat que “no disposem ni volem disposar de la sobirania de tots els espanyols”. “Cal escoltar a tothom, però sobretot als no independentistes”, ha afegit.

Albert Rivera, per la seva banda, ha insistit que ell era català, però no nacionalista alhora que ha insistit que cal fer reformes. “El PP ha fet retallades, no reformes” ha afirmat durant un moment del debat en al·lusió a Mariano Rajoy, l’absència del qual ha estat remarcada per tots els participants.

Pedro Sánchez

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#18 Miquel, BCN, 10/12/2015 - 12:01

També ho admetien els pares de la Constitució, però, conscients del problema nacional d'Espanya (un Estat plurinacional irresolt en aquest punt, crucial), pensant en Catalunya i el País Basc, van arribar a dir-ne "nacionalitats", com van fer amb altres incoherències i ambigüitats de la Constitució.

#17 Miquel, BCN, 10/12/2015 - 11:56

Aquesta música em sona... Felipe González deia el mateix, als mítings multitudinaris del 77. Iglesias és llest (com Felipe), i, si mana, farà el mateix que va fer el PSOE. Tots dos són "duros" sevillans. "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"...

#16 jotaeme, Mataró, 08/12/2015 - 21:18

Otro que se tragó el cuento nacionalista. Menos mal que el 20-D le bajará los humos al enanito gruñón

#15 Protágoras, bcn.España, 08/12/2015 - 16:11

Desde el punto de vista antropológico y entendiendo por nación -etnia- "conjunto de personas que comparten lengua, cultura y costumbres" España es plurinacional y Cataluña también. En Cataluña viven cuatro naciones, la nación catalanohablante, la castellanohablante, la gitana y la aranesa.

#14 Tirant, bcn, 08/12/2015 - 15:14

¿Admite? ... ¿Es que se trata de un axioma o una "verdad revelada"? ... Se trata simplemente de una OPINIÓN política.