Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2016. 10:46h.

Pablo Iglesias comparava l'Holocaust amb "un problema burocràtic"

El líder de Podem va afirmar al 2009 que "era fonamentalment una decisió administrativa"

Pablo Iglesias comparava l'Holocaust amb "un problema burocràtic"

Pablo Iglesias

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar que l'Holocaust va ser "un mer problema burocràtic". Així ho va manifestar el 28 de febrer de 2009 a seu blog El gesto de Antígona, que va esborrar d'internet en 2014 coincidint amb la fundació del partit.

A l'entrada titulada "El lector i l'Holocaust", Pablo Iglesias narra en primera persona el debat que va tenir amb un professor anomenat Norman Radcliffe, sobre la pel·lícula "The Reader" (2008), produïda per Sydney Pollack.

Iglesias exposava que "preocupat per les implicacions que té presentar l'Holocaust com una monstruositat enfrontada a la intel·ligència i als valors morals de la modernitat, vaig clavar a Norman que l'Holocaust va ser fonamentalment una decisió administrativa, un mer problema burocràtic".

"Com podran imaginar-se, la cara d'espant de Norman i de la resta de participants en el debat em van fer sentir la profunda satisfacció narcisista del condemnat a la foguera que està convençut de tenir raó ... E pur si muove! ...", afegia.

El líder de Podem va exposar que Norman li va respondre que "això és banalitzar el Nazisme!". "No volia banalitzar en parlar de simple decisió administrativa, sinó mostrar-lo en tota la seva creudeza moderna", va puntualitzar.

Pablo Iglesias, en aquest sentit, va assenyalar que "en l'Holocaust, el procés de deshumación no actua com a element legitimant (per a això ja existien segles d'antisemitisme europeu) sinó com a mecanisme necessari en un procés 'industrial' d'eliminació d'éssers humans".

Finalment, ha apuntat que "no hi ha tanta diferència entre els policies que eficientment detenen migrants a les nostres metròpolis globals i els guàrdies de les SS. Ni els uns són compromesos i honestos servidors de la llei ni els altres eren monstres terribles".

"En la major part dels casos, uns i altres són simples i grisos funcionaris, alguns d'ells exemplars pares de família, que s'emocionen al abraçar els seus fills, que s'enamoren i que són capaços de ser tan tendres com qualsevol de nosaltres", concloïa.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Pep, BCN, 15/12/2016 - 10:19

Pues por una vez reconozco que tiene razón .... los miembros del KGB soviético cuando torturaban a niños y mujeres hasta la muerte ...simplemente eran funcionarios grises y anodinos.... no eran especialmente sádicos por ser comunistas ...idem con los nazis ...o con los miembros de la CIA

Nuestro q

#15 André, DisneyCat, 14/12/2016 - 11:33

Pablo es más de Gulags, pero seguro que cuando consiga gobernarnos, llenara España de problemas burocráticos.

#14 Marx d'Agramunt, Vic , 14/12/2016 - 09:23

Pablemos un fenomeno underground.... el Holocausto un "error burocratico" ?

#13 Un muscli, Bcn, 14/12/2016 - 08:46

S esta preparant per si un dia te poder....

#12 jafet, bcn, 14/12/2016 - 08:13

P.Iglesias: C.I. més limitat del que ens pensàvem.