Publicitat
Política · 18 de Gener de 2015. 11:31h.

Pablo Iglesias diu que el referèndum no és la solució

El líder de Podem aposta per "un procés constituent"

Pablo Iglesias diu que el referèndum no és la solució

Pablo Iglesias

El líder de Podem, Pablo Iglesias, preguntat per Catalunya en una entrevista a El País, respon que "hem dit sempre que Espanya és una realitat plurinacional i cal atendre a aquesta plurinacionalitat per a qualsevol encaix jurídic".

"Posem damunt de la taula en un procés constituent totes les opcions i vegem quin és més eficaç per assegurar els instruments sobirans. A mi el que m'importa és que hi hagi una sanitat pública per a tots, que s'estigui atenent en català, en basc, en gallec o en castellà per a mi és una qüestió secundària", remarca.

"Qui diu que la solució al problema territorial passa per un referèndum sap que el que està dient no és cert, i a nosaltres ens sembla bé que es faci. Per parlar d'això, perquè el dret a decidir sobre la qüestió territorial i sobre altres coses sigui una realitat jurídica viable cal obrir el procés constituent", indica.

"En un procés constituent es poden posar sobre la taula totes les opcions i jo crec que cal preguntar als catalans quina relació jurídica volen amb la resta de l'Estat i crec que el que pensin ells és absolutament fonamental per a qualsevol encaix", conclou.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#9 Fiu, BCN, 19/01/2015 - 01:54

Un altre espanyolot inepte

#8 Blai Serra, L'Hospitalet, 18/01/2015 - 22:21

Evidentemente, Pablo, la lengua es secundaria cuando, como es tu caso, eres español y te atienden en español.

#7 Darius, Barcelona, 18/01/2015 - 18:46

Allí donde no llegue la democrácia de Pablo Iglesias enviará al ejército y a la Guardia Sivil.

#6 Neferu, Barcelona, 18/01/2015 - 17:38

A ver si te centras y te aclaras las ideas, que eso de si pero no desorienta mucho al electorado porque realmente no sabemos lo que piensas de ciertos temas

#5 lluis l'espluguenc, Esplugues Llobregat, 18/01/2015 - 13:15

D'acord en el procés constituent però mentre que somiïs en un de global per Espanya quan encara no tens socis ni majoria absoluta resulta que a Catalunya CDC i ERC ja comencen el procés amb majoria absoluta al Parlament, d'aquí nou mesos fins hi tot tindrem un projecte de Constitució, anem per feina

#5.1 Dani , sant quirze , 19/01/2015 - 00:18

Ja comencen el prucés....? ? ya estamos empachados de prucés, que solo sirve de zanahoria a los separatistas. No era la independencia el 9N? o el 23 de abril? 1714-2014? Vaya timo!