Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2019. 19:48h.

“Pablo Iglesias ha acabat sent casta”

“La cúpula de Podem té molt poca experiència laboral”

Luca Costantini (Bolonya, 1983) és probablement un dels periodistes que més sap de Podem. Després cobrir la gestió de Manuela Carmena al capdavant de l'Ajuntament de Madrid (2015-2019) acaba de publicar “Aquí mando yo. Historia íntima de Podemos” (La Esfera de los Libros).

En aquesta entrevista afirma que no és un llibre “en contra de res ni de ningú” però que té “un punt crític” propi de l'ofici. Però deixa clar també que la gestió de Carmena al capdavant del consistori deixa molt a desitjar i que comprar una casa a Galapagar amb una hipoteca de 600.000 és el mateix que criticava Pablo Iglesias als inicis de la seva carrera política.

Tampoc s'estalvia els qualificatius. A la portaveu en el citat Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, que va protagonitzar una polèmica protesta a la capella de la Complutense, la defineix per exemple com de “classe alta, refinada, empollona i que no accepta crítiques”. Mentre que el líder de Podem és descrit com un home que es refia més del seu instint que dels seus col·laboradors. Sobretot després de la 'traïció' d’Errejón.

Costatini, ara a Voz Populi, és periodista, llicenciat en Ciències Polítiques i doctor en història contemporánia per la Universitat de Bolonya i la UNED. L'entrevista sencera poden veure-la a Youtube. Aquí tenen algunes de les frases més destacades:

- “Quan Pablo Iglesias veu que Íñigo Errejón intenta ser l'altre gall del galliner, li atura el peus de seguida”.

- “Manuela Carmena és la gran traïdora de Pablo Iglesias”.

- “Les persones de Podem o anticapitalistes parlen de Carmena d'una manera molt despectiva. La consideren una persona mentidera, rancorosa, cínica…”.

- “Hi ha una exigència molt forta sobre els partits de dretes i una mica d'exigència, que va ser forta en el cas de Podem amb el PSOE, però ara veiem com ha anat a la baixa amb el cas dels ERO”.

- “Pablo Iglesias aplica un mètode de comunicació política que a Itàlia va arribar abans de la mà de Silvio Berlusconi”.

- “Pablo Iglesias planteja una guerra llampec per aconseguir el poder. Entén que en els moments de caos es pot arribar de manera força ràpida al poder”.

- “El gran error de Podem va ser la qüestió nacional”.

- “El nacionalisme és una paraula que té una rima, i la rima es diu II Guerra Mundial”.

- “No sóc partidari de la idea del nacionalisme bo, sí que sóc partidari de la idea del patriotisme bo”.

- “Està més a prop d'un referèndum a Catalunya Podem que el PSOE, això és evident”.

- “La idea de Pablo Iglesias era: primer arribar a el poder i després construir el partit”.

- “Pablo Iglesias ha acabant sent casta”.

- “La cúpula de Podem té molt poca experiència laboral”.

- “És gent que està fent de la política una professió, que era el que ells criticaven en el seu dia, un concepte que és populista”.

- “El procés es devora a si mateix” / Una entrevista de Xavier Rius.

Luca Costantini
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Sergi Sergio, Barcelona, 06/12/2019 - 14:52

"La cupula de Podemos tiene muy poca experiencia laboral" Lo normal, todo un clasico, gente que no ha trabajado nunca, gente que no le ha pegado un palo al agua, mucho vago y mucho gandul que quiere vivir de la politica.

#5 Tom, Barcelona, 05/12/2019 - 23:15

Pues eso, tenemos el ejemplo del chavismo, como para saber que esta gente inepta, ladrona y vengativa nos llevaría a la ruina total en muy poco tiempo. Pero nada, a seguir votandoles...

#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2019 - 23:14

“La idea de Pablo Iglesias era: primer arribar a el poder i després construir el partit”. Por algo es leninista, porque eso es lo que hizo el psicópata genocida Lenin.

#4.1 Sergi Sergio, Barcelona, 08/12/2019 - 13:06

Yo añadiria, la idea final del Mesias bolivariano, es primero instalarse en el poder para despues destruir el Estado y aplicarnos sus grandes teorias neocomunistas bolivarianas, que siempre consisten en arruinar al ciudadano mientras ellos se forran.

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2019 - 23:12

“El nacionalisme és una paraula que té una rima, i la rima es diu II Guerra Mundial” Frase que deberían recordar no sólo los podemitas sino también los que votan a los separatistas de Ciniqueras o a Trilemont. Incluso los que votan al Partido Separatista Camuflado.

#2 Pepe, Alacant, 05/12/2019 - 21:32

Sólo el 36% de los diputados ha trabajado en el sector privado, Iceta, Sánchez,Abascal, Susana Díaz, y así un larguísimo etc., sólo han trabajado en el sector público, o en cargos políticos. Su experiencia en la realidad que vive la mayoría de sus votantes es mínima.