Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2019. 12:15h.

Pablo Iglesias recupera el referèndum de Joan Herrera

Proposa incloure tres respostes: sí, no i una tercera via

Pablo Iglesias recupera el referèndum de Joan Herrera

El líder de d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha plantejat un referèndum per la independència amb tres opcions. Aquesta proposta és semblant a la que va fer Joan Herrara quan era líder d'ICV en les consultes sobre la independència del 2009 -considerava que s'havia d'incloure altres opcions com "federalisme plurinacional"- i la consulta del 9N del 2014 -on va plantejar una "pregunta-arbre" a Artur Mas-.

Iglesias ha dit a El món a Rac-1 que el conflicte català es podria resoldre amb un referèndum per la independència amb tres opcions: sí, no i una tercera via. "És l'opció que a mi m'agradaria. Però sóc conscient que cap força política podrà imposar la seva proposta i que haurem de negociar amb altres forces, tant a Catalunya com a l'estat", ha manifestat.

Tanmateix, el líder de Podem és conscient que "haurem d'asseure'ns en una taula, a l'estat i a Catalunya, i buscar fórmules que generin un consens prou ampli per protegir l'autogovern, l'escola catalana i les atribucions catalanes que es van guanyar i que estan en risc amb una dreta que vol suprimir les comunitats autònomes".

Finalment, ha reiterat que "nosaltres defensem el dret a decidir i pensem que fora bo que a Catalunya hi hagués una consulta com la d'Escòcia". "A partir d'aquí, som realistes i entenem que totes les forces potser hem de fer cessions per aconseguir propostes de consens que es puguin votar. La nostra posició és la mateixa de sempre, però no hi ha línies vermelles. Estem disposats a explorar d'altres solucions", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 Flanagan, Tabarnia City, 25/10/2019 - 15:47

Vamos Pablito,con suerte te pasa hasta el Pacma.

#18 Josep, Lleida, 25/10/2019 - 08:52

Yo crec que les respostes haurien de ser
Si
No
Potser si
Pot ser No
Me la bufa
Que os den

Bueno, ara en serio, no seria bo per tots, i basic per un referendum que tinguessim previsions REALS de lo que podria significar la independència. Perque de moment el que han anat prometent els indepes, despues s'ha vist que eren fabulacions.

#17 Montse, Barcelona , 25/10/2019 - 07:16

Que sigan así, ellos solitos se cavarán su propia fosa. Muchos que les votaron no son independentistas ni por asomo. Y pasa olímpicamente Iglesias de la desazón de la gente que no es independentista en Cataluña. No sorprenderá que muchos de que los votaron, voten al PSC-PSOE el día 10

#16 Protágoras, bcn.España, 24/10/2019 - 19:20

El "derecho a decidir" llevó en 1811 a Cartagena a declara la independencia. Ahora podría suceder lo mismo, después de los Cataluña serían los vasco, los gallegos, los andaluces y los cartageneros. Los referendos sirven para validar acuerdos previamente consensuados. No para resolver los problemas como demuestra el brexit.

#15 Manuel Chicote Gala, Zaragoza, 24/10/2019 - 19:20

Le pediria al Sr. IGLESIAS, que rectifique porque en España todas las comunidades autonomas deben tener los mismos derechos y obligaciones, hay una constitución y una Ley igual para todos no se tiene que negociar nada con Cataluña es una más, todos iguales, por ese camino se le ve su idea que no es otra que destruir la nación, Respete Vds.a Todos.