Política · 7 d'Octubre de 2020. 13:56h.

Pablo Iglesias, també

El jutge veu indicis de delictes de revelació de secrets, danys informàtics i denúncia falsa

Pablo Iglesias, també

El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, acaba de demanar al Tribunal Suprem l'obertura d'una causa penal contra el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias.

El magistrat ha elevat una exposició raonada a l'alt tribunal per investigar-lo per suposats delictes de descobriment i revelació de secrets, danys informàtics i denúncia falsa en relació amb el robatori del mòbil de la seva  exassessora Dina Bouselham.

L'exposició raonada del jutge també inclou investigar Gloria Elizo, vicepresidenta tercera del Congrés, els dos lletrats de la formació en el cas i la mateixa víctima del robatori.

Segons l'acta que s'ha fet publica aquest matí, el jutge troba indicis per acusar el secretari general de Podem d'haver utilitzar aquesta suposada denúncia falsa del robatori del mòbil pocs dies abans d'unes eleccions generals per obtenir rèdits davant l'opinió publica.

El jutge dona per tancada l'altra part de la investigació que es quedarà a l'Audiència i que afecta l'excomissari Villarejo, així com el director de la revista Interviu i un periodista.

El cas Dina té l'origen l'any 2015, quan es produeix el robatori del mòbil de Dina Bousselham, exassessora de Pablo Iglesias, un mòbil que conté informació privada i converses de líders de Podem.

Segons Iglesias, el robatori va ser planificat per l'anomenada "policia patriòtica" amb l'objectiu de desacreditar la seva formació en moments electorals clau. El contingut de la targeta del mòbil va arribar a alguns mitjans que en va publicar una part.

Però el jutge sospita de la versió de Pablo Iglesias, que va rebre la targeta de mans de l'editor d'Interviú, Antonio Asensio, i la va tenir durant un any.

El 18 de maig passat, Dina Bousselham va explicar al jutge que Iglesias l'hi va tornar deteriorada i no la va poder obrir. Però pocs dies després va canviar de versió i va dir que Iglesias l'hi havia donat en bon estat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pan con tomate y jamón Ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 07/10/2020 - 20:42

"Pablo Iglesias, també..."

¿Entonces... el cocodrilo que se movía por las cloacas...? ¡era él...!

#7 Sergi Sergio, Barcelona, 07/10/2020 - 16:46

Es que no lo entendeis, para estos neocomunistas bolivarianos las normas son para aplicarselas a los demas.

#6 Flanagan, Tabarnia City, 07/10/2020 - 15:41

El targeta Sim,tranquilo que la Lola te lo arregla,bueno habrá que ir dimitiendo o eso es para los otros? jajaja,fraudillo di algo cony.

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 07/10/2020 - 15:08

Me da que la Villareja moverá pronto ficha y todo quedará en aguas de borrajas. El Psicópata no entiende de democracia.

#4 Tirant, Bcn, 07/10/2020 - 14:48

Segons les pròpies normes del seu partit (que tant exigeixen als altres), aquest senyor hauria de dimitir avui mateix.