Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2017. 19:05h.

Pablo Iglesias trenca amb l'independentisme abans del 21-D

Acusa als sobiranistes d'“haver mentit"

Pablo Iglesias trenca amb l'independentisme abans del 21-D

Pablo Iglesias (foto: Cataluna en Comú)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha acusat als independentistes d'haver contribuït “a despertar el fantasma que és la major amenaça per a la democràcia: el fantasma del feixisme”. Així ho ha assegurat en l'assemblea que els comuns han celebrat aquest diumenge a Sant Adrià de Besos per aprovar el programa electoral del 21-D,

Iglesias ha considerat que els sobiranistes han “fracassat” per haver promès un projecte polític que “sabien era mentida”. “Han mentit, sent conscients que ho feien, a milions de patriotes. Dir la veritat és absolutament revolucionari”, ha reblat el líder de Podem. En la seva intervenció, ha demanat un vot a favor de la “reconciliació”, en contraposició al “vot de la revenja”.

Per la seva banda, el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha defensat “un canvi urgent” que passar per “la recuperació de l'agenda social" perquè Catalunya torni a ser “una terra de progrés, una terra de lluites i de conquesta de drets”.

El programa electoral de Catalunya en Comú ha rebut el suport del 96% dels vots, 517 a favor, 11 en contra i 10 en blanc. Els 'comuns' proposen un referèndum acordat i aposten per un estat plurinacional que estableixi una relació confederal amb Catalunya en base a un “pacte bilateral”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#22 Vlac, Barcelona, 05/12/2017 - 17:14

La mentira en política, debería ser delito !!!!

#21 Mesetario, Meseta, 05/12/2017 - 00:34

Estimado mesetario Coletas, para mí, mi nación, es decir, mi mononación, es España.
No me importaría nada decir que España, en lugar de ser una nación (la mía), es una plurinacionación si eso sirviese para que los nacionalistas estuviesen a gusto en España.
¿Pero realmente cree que lo de "plurinación" española servirá para algo?

#20 SENY, bcn, 04/12/2017 - 17:00

Votar COMUNS és votar ERC

#19 Sergi, Barcelona, 04/12/2017 - 13:50

El Mesias Pablemos sabe perfectamente que de la mano de los separatistas se va directamente a la mi...

#18 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 04/12/2017 - 11:57

A estas alturas de la película ya no cuela, Pablete. Se ve que le ha pillado el gustito a lo de ser casta y no quiere perder la poltrona por una mera cuestión semántica: porque, para Iglesias, lo del independentismo de Cataluña es una mera cuestión semántica, no política. Ése es su gran problema en el resto del país: que se le nota...