Publicitat
Política · 9 de Gener de 2019. 17:55h.

Pacte a Andalusia

La dreta governarà per primer cop en 36 anys

Pacte a Andalusia

Juanma Moreno, a la esquerra, amb Juan Marín (foto: PP)

Vox ha arribat a un acord amb el PP per a la investidura del popular Juanma Moreno com a pròxim president d'Andalusia. El pacte suposarà el final de 36 anys de governs socialistes a Andalusia després que Ciutadans hagi segellat un acord amb els populars aquest matí.

Tot i les 19 condicions que ahir va fer públic el partit per donar suport a la investidura de Moreno, finalment, Vox ha renunciat a bona part d'aquestes, com ara la derogació de la llei de violència de gènere, la d'igualtat i la de LGTB per tal de possibilitar un canvi de govern.

Teodoro García Egea (PP) i Javier Ortega Smith (Vox) han signat el document pactat al Parlament andalús. "L'esquerra no podrà malmetre durant més temps les esperances dels andalusos. Hem respost al mandat de liderar un canvi a Andalusia", ha assegurat Egea a twitter.

Aquest dimecres al matí els líders del Partit Popular i Ciutadans a Andalusia, Juan Manuel Moreno i Juan Marín, han segellat un acord per possibilitar la investidura de Moreno i que Marín sigui el vicepresident del govern andalús. El pacte també preveu una reducció de les conselleries de les 13 actuals a 11 o 10 tot i que l'estructura del govern "es decidirà de forma consensuada per les dues formacions".

Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#5 Democràcia a la carta , Bcn, 10/01/2019 - 17:33

Els resultats a Catalunya no varen valdre per que governès el partit guanyador. els segons grups vam fer pinya i ara governen (més o menys), si va valdre per casa nostra, per què no ha de ser igual a Andalucía? o potser alguns volen que només serveixi una norma quan els interessa?, Per què mai ningú reconeix que no ho han fet bé?

#4 VOXPOPULI, BADALONA, 10/01/2019 - 12:41

Posiblemente no votaré nunca a Vox (o sí, quien sabe), pero lo que estoy disfrutando viendo a los progres del mundo decir barbaridades de Vox, con los nervios a flor de piel.. Teoría del péndulo en estado puro:de la política de gestos vacuos y demagógos de la izquierda más rancia a la derecha defensora sin complejos del orden y la tradición.

#3 Frank, Madrid, 10/01/2019 - 11:52

Este si que va a ser un auténtico gobierno FRANCOnstein!, gobierno de tres perdedores donde dos de ellos ni se miran a la cara, y ni se han hecho ni una sola foto juntos.

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/01/2019 - 13:38

Cuando hablas de gobierno de perdedores ¿Hablas de Pedro Sánchez?¿O quizás de Torra?¿O quizás del gobierno valenciano?

#3.2 Frank, Madrid, 10/01/2019 - 14:07

No, hablo del gobierno del Frente Nacional francés, la Liga norte, de Alternativa para Alemania, el Jobbik, el KKK y el FPÖ si te parece, aunque todos ellos estaría encantados de estar en ese gobierno.

#3.3 Conclusió, Onvulguis, 10/01/2019 - 17:27

La democràcia consisteix en l'alternànça del poder legislatiu mitjançant els vots d'aquells que n'estàn autoritzats. Pretendre que només val quan governen els teus no és democràcia de cap mena. Si els que aconsegeuixen governar no ho fan prou be, als quatre anys s'els canvía i punt. Enrabiar-se per que no t'agraden uns resultats no és de

#3.4 Jordi BR, L'H, 10/01/2019 - 17:53

Esta vez estoy deacuerdo con Solo. Perdedores?? Eso lo usaba Mas en su momento, pero si no tienes los votos suficientes en el Parlamento para investirte presidente, el perdedor eres tú, aunque hayas sido la lista más votada.
Otra cosa es que hayan pactado con los que dicen que solo 3 de cada 100 denuncias de malostratos son ciertas, pero es otro

#2 Manuel F., Barcelona, 10/01/2019 - 09:06

Cal esperar que aquest pacte sigui la llavor que s'estengui arreu i d'una vegada per totes s'expulsi de les institucions aquesta "casta" parasitaria i personatges com el brut i fastigós de la coleta el tal Iglesias soci del tal Sanchez. A mesura que els parits d'ordre avançin aquets que ara criden s'amagaran o fugiran com les rates d'aqui va

#1 Damian, Viladecans, 09/01/2019 - 18:32

Vaya bajada de pantalones de los gallináceos de Vox, mucho vociferar y al final nada de nada, cambio de perros y los mismos collares, a chupar de las arcas públicas tal y como lleva haciendo su lider Santiago Abascal en fundaciones-chiringuito del PP.

#1.1 Pedro , Almería , 09/01/2019 - 21:01

lo que usted diga Sr. Damian, pero la izquierda no gobernará en Andalucía, y eso me hace muy feliz. Jejeje

#1.2 soloesmiopinon, Tabarnia, 09/01/2019 - 22:10

En efecto Pedro, lo importante es que los que han estado robando a manos llenas durante décadas, ya no van a poder seguir haciéndolo durante un tiempo.

#1.3 Jordi BR, L'H, 10/01/2019 - 17:50

Damián, me parece muy pero que muy saludable que el PSOE haya salido de la Junta. Dicho esto, ha sido bueno que mucho se quiten las caretas, donde están los del PP diciendo que tiene que gobernar la lista más votada? y lo de C's, es de traca sin querer admitir que van a gobernar con el beneplácito de la extrema derecha