Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2011. 10:53h.

Pacte de famílies a Esquerra

Puigcercós i Portabella es reparteixen la futura executiva d'ERC

Pacte de famílies a Esquerra

Portabella i Puigcercós

La futura executiva d'Oriol Junqueras a Esquerra suposa, de fet, el pacte entre les dues grans 'famílies' que queden al partit després d'haver estats escombrats els partidaris de Carod: el sector Puigcercós i el sector Portabella.

Puigcercós contiuarà com a president del grup parlamentari i amb una dona de la seva absoluta confiança com a portaveu, l'exconsellera Anna Simó, a més de Marta Rovira, Eduard López, Marc Sanglas i Carles Bassaganya.

Per la seva banda, Jordi Portabella va renunciar a presentar candidatura després dels seus mals resultats a les municipals -va passar de quatre a dos regidors- però ha situat tres persones de la seva confiança política -a més d'ell mateix- en la futura direcció del partit: Oriol Amorós, president de la Federacio de Barcelona, i els exregidors Ester Capella i Ricard Martínez.

El pacte entre ambdós sectors ha deixat descol·locat, en canvi, a l'encara secretari general i representant d'ERC a Madrid, Joan Ridao, amb poca influència al territori i tradicionalment allunyat de les famílies que s'han repartit el 'pastís' a ERC.

A més, la renovació -llevat d'Oriol Junqueras de president- és menor del que sembla perquè una bona part dels candidats ja han tingut responsabilitats de direcció: Marta Rovira, candidata a secretaria general, és ara vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programes; mentre que el futur secretari general adjunt, Lluís Salvadó, és vicesecretari General de Coordinació Institucional. Salvadó era del sector Carod, però es va 'passar' a Puigcercós abans de les últimes eleccions al Parlament.

Eduard López és vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral, Marc Sanglas és secretari de política municipal; Carles Bassaganya, secretari d'organització. Portabella també està a la direcció actual com a president del consell nacional i Oriol Amorós com a president d'Esquerra de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 cartanya, bcn, 12/07/2011 - 16:45

Els independentistes que votàvem ERC, per assolir-la, ens tenim que buscar un altre partit, ja que tan en Jonqueres, com en Bonet, tenen masses dirigents del antic regim, o sigui de aquell regim, que va preferir, càrrecs, en lloc de avenços, i de aquets encara queda un que es en Puigcercós!!!!!

#31 Aina, Berga, 12/07/2011 - 11:45

M'hi falta el sector més d'esquerres, liderat per en Joan Tardà, que compta amb un gran nombre de suport de les bases del partit!

#30 1000 i 1, Girona (El Gironès), 12/07/2011 - 11:26

La questió primordial i única, no perdre la menjadora, quina colla d´apoltronats, de derrota en derrota fins la derrota final

#29 Bacus, Sort, 12/07/2011 - 10:56

No se ni perquè perdo el temps parlant d'aquests pàries. Es defineixen pels seus actes, mentre es van repartint misèries Catalunya (a la que tan estimen) va donant pasos enrera però ells mentre tinguin un bon sou a final de mes que els importa.

#28 alebas2011, ALEBAS 2011, 11/07/2011 - 23:05

El nou blog de referencia del futbol catala!!!
Tota l'informacio que busqueu es a...

ALEBAS2011.BLOGSPOT.COM

ALEBAS2011.BLOGSPOT.COM

ALEBAS2011.BLOGSPOT.COM

#28.1 carracuca, barcelona ESPAÑA, 12/07/2011 - 00:36

o dicho con otras palabras para que se entienda mejor, farça, farça y todavía más farça por si fuera poco la caverna mediática que ya tenemos que soportar cada minuto.

#28.2 alebas2011, alebas2011.blogspot.com, 15/07/2011 - 00:05

carracuca, malgrat les meves preferencies (barça) el meu objectiu es informar sobre els equips catalans de mes renom, mai fare el que dius tu, ja que s'ha de parlar molt del barça perque es el millor, pero sento vergonya aliena quan a tv3 t'el restreguen per la cara les 24 hores del dia