Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2011. 17:51h.

Pacte Lleida-Sabadell al PSC

Ros i Bustos defensen llibertat de vot a canvi de no crear grup propi a Madrid

Pacte Lleida-Sabadell al PSC

Bustos i Ros, en una imatzge d'arxiu (Foto: http://blog.manuelbustos.cat/)

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos i el de Lleida, Àngel Ros, dirigents del PSC i representants de diferents sectors dins el partit, han acordat presentar de cara al proper congrés dels socialistes una proposta de resolució que permetria al partit desmarcar-se del PSOE al Congrés dels Diputats en "casos excepcionals" d'especial interès per a Catalunya .

L'acord, publicat aquest dilluns al bloc personal de Bustos, consta de set punts i fa referència a les relacions federals entre PSC i PSOE, tot i que descarta l'aspiració del sector més catalanista de recuperar el grup propi a la cambra baixa.

Malgrat tot, aquest pacte, que haurà de ser ratificat o esmenat en el XII congrés que el PSC celebrarà a finals d'octubre, preveu que si no és possible reeditar l'acord de l'Entesa, amb ERC i ICV, el PSC es presentaria a les eleccions generals amb la intenció de tenir grup propi i diferenciat del PSOE al Senat.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, del sector més catalanista del PSC, i Bustos, més proper al PSOE, han lliurat al primer secretari del PSC, José Montilla, la proposta de fórmula alternativa a un grup propi al Congrés dels Diputats, tema que han tractat abans que se celebrés la comissió executiva dels socialistes catalans.

Els set punts de l'acor són els següents:

1. La transformació del Grup Socialista al Congrés dels Diputats en el “Grup Socialista Federal”, tal i com assenyalen els Estatuts federals del PSOE.

2. L’organització dels socialistes catalans en el marc del grup parlamentari federal del PSOE es decidirà en el marc d’un protocol acordat per les comissions executives del PSC i del PSOE.

3. La creació d’una comissió paritària de seguiment per a temes catalans al Congrés dels Diputats de la que en formaran part el Primer Secretari/a del PSC, i el/la màxim/a responsable dels diputats i diputades del PSC al Congrés.

4. La intervenció en debats parlamentaris d’especial interès per a Catalunya d’un/a diputat del PSC.

5. Els i les diputats/des del PSC al grup parlamentari federal del PSOE observaran una disciplina comú d’acció, veu i vot, llevat de casos excepcionals relatius a temes d’especial interès per a Catalunya i el seu autogovern, en que no hi hagi hagut acord a la comissió de seguiment.

6. Avançar en la reforma del Senat per fer d’aquest la veritable cambra territorial.

7. La prioritat del PSC es concórrer a les properes eleccions al Senat amb la coalició Entesa catalana de Progrés. En el cas que no es pugui reeditar aquesta coalició, els senadors socialistes catalans constituiran un grup propi seguint les característiques de l’actual "Entesa".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Fredi, Iluro, 26/07/2011 - 13:51

qué collons estàn fent els diputats del PSC a Madrid?, el harakiri polític a Catalunya...

#7 Daniel Pacharan, Barcelona, 26/07/2011 - 10:42

Això és el que en diuen un "congrés desde baix", mes participatiu i democràtic,...

#6 Trosko, Les Borges Blanques, 26/07/2011 - 08:58

És sorprenent, el tracte de guà de seda que rep sempre en Ros a l'e-noticies. A Lleida i rodalies n'estem molt encuriosits per saber què passa i ja ens mirem el diari amb cert esbiaix.

#5 Majano, Cambrils, 25/07/2011 - 20:21

???? Tendrán que crear 17 comisiones paritarias dentro del grupo socialista federal y 17 protocolos acordados por las ejecutivas refederales. Co ño, que lío van a montar, estos no se van a aclarar. Bueno como no trabajan en esto pasaran el rato.

#4 Josep, Maresme, 25/07/2011 - 19:21

Hòstia, ara en diuen "grup socialista federal" d'una colla d'arreplegats, vaja collonada, el meu profe de sociología ja em deia que hi havien grupets que pixaven fora de test .