Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2010. 16:03h.

Pacte per la llengua

Els presidents de la Diputació de Girona i de Lleida, ambdós d'ERC, fan front comú pel català

Pacte per la llengua

Enric Vilert i Jaume Gilabert, durant la trobada

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha realitzat aquest matí una visita institucional al president de la Diputació de Girona, Enric Vilert. La trobada entre els presidents d’ambdues diputacions ha girat a l’entorn d’aspectes com ara el turisme, les perspectives dels aeroports de Girona i d’Alguaire, i el recurs presentat per la plataforma Convivència Cívica Catalana contra el reglament d’ús de la llengua catalana de les diputacions de Lleida i Girona.

Enric Vilert s’ha interessat pel recurs presentat per la Diputació de Lleida contra la suspensió cautelar del seu reglament d’ús del català per part del TSJC, i ha aprofitat la visita a Girona del seu homòleg de Lleida per exposar-li la proposta d’impulsar un pacte nacional per la llengua a fi de treure de la confrontació política l’ús del català. Recordem que en el cas del reglament de la Diputació gironina, el TSJC encara no n’ha dictaminat la suspensió cautelar, tot i que ha admès a tràmit la denúncia de Convivència Cívica Catalana.

Ambdós presidents han tractat també sobre les expectatives dels aeroports de Girona i d’Alguaire. Vilert ha exposat a Gilabert la necessitat que el Govern central traspassi les competències de les instal·lacions de Vilobí d’Onyar a la Generalitat, i el seu homòleg li ha explicat com funciona la gestió d’Alguaire, que ja és titularitat del Govern català. Tots dos han coincidit a demanar al Govern català, un cop es faci efectiu aquest traspàs, poder implicar-hi el món municipal.

Un altre dels eixos de la trobada ha girat entorn el turisme i la candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2022, amb el paper cabdal que hi tindran els Pirineus de Lleida i de Girona. Després de valorar la importància que poden tenir uns jocs olímpics sobre el territori, Enric Vilert i Jaume Gilabert han intercanviat impressions sobre les experiències endegades pels patronats de turisme respectius.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 pili, barna, 19/11/2010 - 16:19

A veure si o enteneu d'una vegada.
La llengua de Catalunya..es el català.
El castellà es una llengua que hems a sigut imposada, primer pel dictador Franco i ara per Madrid, per això hems enviat tots els immigrants cap aquí, perquè s'acabi el català.

#12 Jaume, Riudoms, 19/11/2010 - 12:05

Què us passa, us molesta que el català tingui un cert prestigi, prestigi que l'estat espanyol perd a tota pastilla en àrees internaiocnals. De menjar la moral en podem saber tots, espanyolistes, un poc d'humilitat us podria anar la mar de bé.

#11 pepe, andorra, 18/11/2010 - 21:38

Si no estamos con los dogmas de ERC es q somos amigos de los judios, digoooo de los españoles. Mas delito todavía si tienen carrera. Proteger un idioma es licito si lo haces con tu dinero, no con el mio, y para protegerlo no hace falta ir contra el español. Ser español no es delito, chavalote.

#10 Desenmascarant hipòcrites, Barcelona, 18/11/2010 - 21:09

Sabeu quantes hores de català fan els fillets d'aquests dos perles a la escola privada?

#9 Desenmascarant hipòcrites, Barcelona, 18/11/2010 - 20:57

M'agradaría molt saber quantes hores a la setmana fan de català a la escola privada, els fillets d'aquests "patriotes.cat" i "salvapàtries.cat", que surten com bolets a viure del "cuento", i que fà 40 anys èren tots...