Publicitat

ERC, CDC i ICV fracassen a la Catalunya Nord

Països Catalans?

Castell dels Reis de Mallorca, a Perpinyà

Després de la primera volta de les eleccions regionals a França celebrades aquest diumenge, cap dels candidats dels partits catalans integrats en llistes d'esquerra passa a la segona volta i, per tant, tampoc formaran part del futur Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló.

La llista més votada a la Catalunya Nord és la del president sortint i exalcalde de Montpeller Georges Frêche, amb el 30 per cent dels vots. La segueixen la de la Unió per un Moviment Popular (UMP), del president Nicolas Sarkozy, amb el 23 per cent, i la del Front Nacional d'extrema dreta, amb el 14 per cent.

Les llistes ecologistes, s'integrava ERC i hi donava suport ICV, es queda amb el 9,56 per cent, mentre que l'oficial socialista, que comptava amb un candidat de CDC, només obté el 7,02 per cent.

A tot el Llenguadoc-Rosselló, amb capital a Montpeller, Frêche aconsegueix el 34 per cent, la UMP el 20 per cent i el Front Nacional el 13 per cent. Els ecologistes i els socialistes també es queden per sota del 10 per cent i, en conseqüència, no poden passar a la segona volta.

L'única candidata d'àmbit catalanista que té possibilitats de seure al Consell Regional és Virginie Barre (Unitat Catalana), que forma part de la llista de la UMP al departament dels Pirineus Orientals (Catalunya Nord), tot i que es troba en vuitena posició i tindrà difícil ser escollida.

A la segona volta de diumenge que ve, la direcció del Partit Socialista es veurà obligada a demanar als seus electors que votin a Frêche per impedir la victòria de la dreta. El mateix president del Consell General dels Pirineus Orientals, el socialista Christian Bourquin (expulsat temporalment del partit), forma part de la candidatura de Frêche.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 la cucaracha, barcelona, ESPAÑA, 17/03/2010 - 10:18

En Francia prefieren al marido de la bruni antes que a los pancas, y en Valencia vais despues del partido del hachis. Que maravilla de paisos catalanos. Despertar del sueño de una noche de verano. Ahora toca la realidad.

#20 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/03/2010 - 20:38

En Francia esto de los Paises Catetans no se lleva mucho.
Es hora de que el notorio notario lleva sus
consultas al país de Asterix. A lo mejor se iba con un pescadazo en la cara.
Seguro que un butifarrendum tendría más éxito.

#19 Reagrupat CN, Perpinyà, 16/03/2010 - 11:37

"Joan Lluis (Narbona de Lenguadoc)
15/03/2010 17:18
Virginie Barre (Unitat Catalana), , que sera ele... ... , es membre de REAGRUPAMENT\"
??? a RCat Catalunya nord no en sabem res??? ho treus, J Ll de Narbona, de la teua ment? Intox electoral...

#18 Kropotkin, Vic, 16/03/2010 - 09:23

Es raro que los franceses no sepan apreciar las increibles ventajas del pancatalanismo. Jua, jua, jua,...

#17 Nord-català, Salses, 16/03/2010 - 00:44

Això és senyal que el nacionalisme francès encara hi avoca moltíssims més calés que el catalanisme. No té més. Al nacionalisme espanyol ni se l'ensuma per ací.