Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2009. 13:57h.

Pakistanesos a Convergència

Sis persones d'origen pakistanés ingressen a CDC de la mà d'Àngel Colom

Pakistanesos a Convergència

Foto del grup

El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha presidit la incorporació al partit dels primers militants d’origen pakistanés que, en la seva opinió, “demostra que el projecte que impulsem és el més atractiu del país”. “La prova és que gent que se’n van anar, com en Ramon Tremosa, ara hi tornen, i amb ell molta altra gent. I gent que no hi ha estat mai, com aquests pakistanesos,  s’hi apunten, son gent que ha arribat de fa poc, però volen fer de Catalunya el seu país”.
 
L’acte d’entrega dels sis primers carnets de Convergència a nous catalans d’origen pakistanès s’ha fet en el que el president de la sectorial d’Immigració, Àngel Colom, ha definit com “un sopar d’agermanament entre Pakistan i Catalunya”, que ha reunit més de 300 persones a Barcelona. El president del grup de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha afirmat que “militar en un partit és estimar”, i ha demanat “respecte mutu, per trobar punts en comú”.
 
El nou militant de Convergència Khalid Shabaz ha parlat en nom dels nous militants nacionalistes d’origen pakistanès per subratllar que “amb l’adopció de parelles lingüístiques entre els diputats i regidors de CiU, i l’acte d’avui, Convergència demostra que vol la integració de veritat, no només amb paraules”. Shabaz ha qualificat el president Jordi Pujol de “gran líder europeu del segle XX”, i ha assegurat que “Artur Mas ho serà del segle XXI”.
 
Shabana Drees s’ha convertit en la primera dona pakistanesa de la història que ha fet un discurs polític a Catalunya. La nova militant de Convergència ha expressat el seu agraïment al partit “per tenir-nos en compte i tractar-nos amb respecte”.  Per la seva banda, Shafiq Raja, que fa 33 anys que viu a Catalunya, ha explicat als altres pakistanesos que “cal que comenceu a parlar català, quan ho feu veureu quantes portes se us obren, perquè els catalans us rebrem com uns amics”, i ha expressat el seu agraïment a Convergència “per obrir les portes a tothom”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Ricard, Barcelona, 09/02/2009 - 19:35

Nùria (Barcelona) No podem tractar el tema dels pakistanesos de la mateixa manera que si fossin espanyols. A CDC hi cavem catalans, pakistanesos i gent de qualsevol origen amb un mínim de condicions, que en aquest cas es compleixen.

#31 ramon, barcelona-c, 09/02/2009 - 16:34

Bona iniciativa , els Pakistanesos son un col.lectiu que, com a mínim, tenen dues virtuts no fàcils de trobar ,son intel.ligents i treballadors i alguns radicals religiosos. En el si de la societat catalana toba,bonista i ingénua es des-radicalitzaràn.

#30 Moisés Stankowich, Castelldefels, 09/02/2009 - 11:55

Crec que tots aquests comentaris demostren por vers la diferència, és comprensible que així sigui, però cal ser realista i veure quin és el futur que ens espera i pensar que la confrontació mai no és el camí. Suposo que cap no ha estat immigrant...

#29 Nùria, Barcelona, 09/02/2009 - 11:55

Mentres els pakistanis es donen d'alta , els catalans ens donarem de baixa.

#28 Unporaquí, (Barna), 09/02/2009 - 10:31

Como está la cosita, voy a ir preparando mi voto a Anglada...