Publicitat
Política · 17 de Juny de 2014. 08:49h.

Pals de cec de Mas amb la monarquia

El Govern modula la seva reacció a la coronació de Felip VI

Pals de cec de Mas amb la monarquia

Artur Mas, amb Felip VI, en una foto d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anat moderant el seu discurs sobre la figura de Felip VI -la proclamació solemne com a nou rei d'Espanya serà aquest dijous- des que el Rei Joan Carles anunciés la seva abdicació.

Mas, en un primer moment, va desafiar-lo assegurant que “el procés polític català seguirà endavant malgrat l’abdicació del Rei”. “Hi haurà canvi de monarca a Espanya, però el procés polític català seguirà endavant”, va dir.

El president també va anunciar que no podria assistir a la seva proclamació perquè tenia programat des de feia temps un viatge oficial als Estats Units. Posteriorment, va rectificar i va escurçar el seu viatge per poder assistir a la cerimònia que aquest dijous se celebrarà al Congrés.

Durant la darrera sessió de control al Parlament, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va preguntar sobre quines serien les relacions de la Generalitat amb el futur rei Felip VI i Mas va respondre amb una frase en anglès: "Wait and see" (esperar i veure).

Ara, a tres dies de la coronació del nou rei, el president de la Generalitat apunta que "un nou rei d'Espanya és sempre un nou escenari”. En una entrevista a l’agència Associated Press (AP), ha comentat que confia en el paper moderador de la monarquia i tot i que reconeix que “no serà fàcil que intenti posar una solució concreta damunt de la taula”. 

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 En Cabat, BCN, 17/06/2014 - 20:19

Pèssima redacció, nois. Els pals son de telèfon o per aguantar veles.
Son garrotades de cec, en català.

#12 Xipolleig, Barcelona, 17/06/2014 - 16:11

A mi encara ningú m'ha demostrat que el ei d'Espanya que està a punt de ser-ho i el que ho deixa de ser, no tenen cap mena de vinculació amb els negocis de la trama Noos.
I mentrestant l'integrisme espanyol demamant al ciutadà que sigui serf dels seus amos, com si de l' època medieval parléssim

#11 El despiste, Girona, 17/06/2014 - 16:02

Ja s'ho tenen prou ben estudiat la trepa que ens mana: el Psoe i els de la sucursal del nordest cercant un líder, els de can Moncloa preparant la comèdia del traspàs, els indepes fent creure que al Novembre serem com els nordamericans amb barretina, mentre tot deu buscant feina. Apa!.

#10 Kropotkin, Vic, 17/06/2014 - 15:03

Des de C's defendemos la monarquía porqué lo dice la constitución...vale, son todos unos chorizos, pero al menos están a favor de la unidad de España y en contra de hacer referéndums....juas, juas...si la democracia no la regeneramos nosotros no la regenera nadie...jua, jua

#9 oia, terrassa, 17/06/2014 - 13:50

cada dia mas ridiculo este presidente, pobrecito donde dije digo, digo diego....