Publicitat

El Govern, Junts pel Sí i la CUP signen un document sense fixar cap termini per a la independència

Paper mullat

Carles Puigdemont, en el moment de la signatura

Els membres del Govern i els diputats de Junts pel Sí i la CUP han signat una “declaració dels representants de Catalunya” per instar al Govern de la Generalitat “a adoptar les mesures necessàries per fer possible la plena efectivitat d’aquesta Declaració d’independència i de les previsions de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República”.

D’aquesta manera, han volgut escenificar de forma simbòlica el seu suport a constituir “la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social”. El document, de tres folis i mig, afirma “la voluntat d’obrir negociacions amb l’Estat espanyol” perquè Catalunya esdevingui una república independent. Aquesta declaració, que no parla de terminis, també apel·la a la comunitat internacional per “aturar la violació de drets civils i polítics en curs”.

“La República catalana és una oportunitat per corregir els actuals dèficits democràtics i socials i bastir una societat més pròspera, més justa, més segura, més sostenible i més solidària”, asseguren els signants. També afirmen que “la constitució de la República catalana es fonamenta en la necessitat de protegir la llibertat, la seguretat i la convivència de tots els ciutadans de Catalunya i d ’avançar cap a un Estat de dret i una democràcia de més qualitat”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Ram, Terrassa, 11/10/2017 - 09:24

Ayer hemos visto las caras de desilusión de los independentistas que esperaban
fuera del Parlament una solemne declaración de independencia, algo que jamás se va a producir...igual pensaban que se puede ir en contra de los intereses de más de la mitad de los ciudadanos de Catalunya, creyéndose las mentiras de Puigdemont y su pandilla...Incautos!!

#10 zeppelin74, bcn, 11/10/2017 - 09:17

Em pregunto que deuríen pensar els periodistes extrangers davant aquest ridicul.

#9 Aran non ei Catalonha, Bcn, 11/10/2017 - 09:02

PARIPE,......... otro FAROL..... para seguir robando.

#8 Montserrat, Barcelona, 11/10/2017 - 08:38

Ara ha comptabilitzar tots els diners que s'han gastat aquests bandarres amb tota aquesta comediota del procés i que passin per caixa com ha de fer-ho el guaperas del Mas (que ahir estava espectant per si la nova "republica" li perdonava els 5,2 milions que ha de pagar). La conya no s'acabarà aqui i referent als diners s'els ha de tancar la caixa

#7 Carlos Gomez, murenu de la serra, 11/10/2017 - 07:29

"Un fracas no s´improvisa"

Joan Fuster