Publicitat

El Parlament publica escapçades les resolucions contra la monarquia

Paper mullat

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat aquest dilluns la resolució contra la Monarquia aprovada durant el ple celebrat divendres a petició del president de la Generalitat, Quim Torra, però ha retallat algunes parts del text. El secretari general del Parlament, Xavier Muro, n'ha deixat constància en una nota publicada al final del document.

Al final del text s'especifica que no s'incorporen diverses resolucions "atès el deure" del secretari general del Parlament "d'impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material que pugui suposar l'incompliment" de sentències del Tribunal Constitucional.

Per exemple, no s'ha publicat la resolució conjunta presentada per JxCat, ERC i la CUP en els punts que ratifiquen la voluntat del Parlament: "Superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la república catalana com un estat de dret, democràtic i social". Tampoc la referència a "monarquia corrupta delinqüent".

No hi ha l'apartat de la presentada per ERC que acusa Felip VI d'haver "participat concertadament amb la resta de poders de l'Estat en la repressió i laminació de drets del poble català" ni les proposades per la CUP que reproven el monarca "per dècades d'impunitat i d'enriquiment il·legítim" i assenyalen els Borbons com a "pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la república catalana".

65434-muro.jpg

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#32 Peculiaritats de la ceba, Girona, 12/08/2020 - 10:44

La nostalgía fa estralls, ara el BOPC ha esdevingut el successor d'aquell papel de fregar-se el cul d'els anys 50 que era de la marca "el elefante".

#30 recluta, conca, 11/08/2020 - 12:40

¡Torra! eres nombrado por el Rey como Presidente de la Generalitat. Eres el representante ordinario del Estado en Catalunya. El Rey como Jefe del Estado es tu Jefe.
Promulgas en nombre del Rey leyes, decretos, ordenes..
El Estatut de Catalunya, es sancionado y ordenado su cumplimiento por El Rey.
¡Torra, toma Rey!

#28 Ojotuerto, Calafell.tab, 11/08/2020 - 00:24

El Josep ..... Es un Crack

#27 Figueras, Figueras, 10/08/2020 - 22:41

Fins els finaaaaal! Lluitarem fins el final!!! (Entre lloros y fugandome)
Poco a poco hay indepes que abren los ojos y ven el circo y la tomadura de pelo de todo esto.

#25 VRaptor, Alicante, 10/08/2020 - 19:53

Y como esas declaraciones del equipo jurídico os deberían de haber caído miles. Porque no se hicieron, Forcadell, hay políticos presos en las cárceles Os han librado a más de uno de ir a la trena. Vosotros sacad pecho, pero esta vez os la han encalomado con vaselina, la próxima seguramente sera en seco. Algunos dormirán sin sobresaltos esta noch