Política · 16 de Desembre de 2017. 19:43h.

"Papers per a tothom"

Tornen les tancades a les esglésies

"Papers per a tothom"

Mig centenar de persones s'han tancat a l'església de Santa Anna, per tal de reclamar drets per a les persones immigrants i "papers per a tothom". També demanen l'obtenció de la nacionalitat sense examen ni taxes, el tancament dels CIES, la llibertat dels immigrants detinguts, el dret a la venda ambulant i l'empadronament per a tothom. Els concentrats preveuen romandre allà fins al dia 23. El tancament vol emular els tancaments d'immigrants que es van produir a esglésies de Barcelona l'any 2001 i a la universitat l'any 2016.

L'acte d'avui ha culminat una manifestació que havia sortit de la plaça Catalunya. Durant el transcurs de la marxa els manifestants han cridat consignes de: "cap persona és il·legal", "papers per tothom" i "la llei d'estrangeria mata gent cada dia".

Els organitzadors de la convocatòria manifesten que "estem cansats que la majoria dels partits ni ens esmentin als seus programes, perquè no necessiten el nostre vot; també estem irritats que les institucions no compleixin les seves pròpies lleis com la de l'empadronament o les mocions municipals i parlamentàries sobre acolliment, papers sense contracte, padró sense domicili..., siguin paper mullat".

"Les persones migrades que vivim a Catalunya i a l'Estat espanyol estem farts de l'explotació laboral i la discriminació de tot tipus que suportem; encara que portem aquí més de 5, 10, 15 anys treballant en el que trobem, cobrant salaris per sota de la llei, sense drets laborals, sense cotitzar per a la nostra jubilació seguim sense papers; pitjor, molts i moltes els teníem i els vam perdre perquè no podem renovar-los" asseguren en el comunicat.

També han alertat de les nefastes conseqüències que comporta no disposar de papers: "El no tenir papers ens priva a més de la sanitat, d'una educació més enllà dels 16 anys, del dret a un habitatge digne, de poder viatjar a veure les nostres famílies, de reagrupar-nos amb els nostres fills. I se'ns pot portar a un CIE i a l'expulsió si la policia ens para en alguna batuda" assenyalen en el comunicat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Ram, Terrassa , 17/12/2017 - 10:19

Quizá no es políticamente correcto que diga que aquí no cabemos todos, el chicle no estira más, y si hubiera un referéndum en España sobre la inmigración ilegal habría que cerrar fronteras y devolverlos a todos a sus países de origen....ya está bien de buenistas, ninguno se lleva los inmigrantes a sus casas y les pone mesa y mantel, a que no?

#11 E. Payetó, Barcelona, 17/12/2017 - 09:06

cuando hay carencias, desde pensiones bajas, personas por malas cabezas de arriba y de en medio, que han perdido su vivienda, otras que nunca la han tenido, prestaciones bajas por ley de dependecndia, etc.... Y encima como aquí leo muchas veces, SIN RECIPROCIDAD ALGUNA ni en DERECHOS ni en OBLIGACIONES con respecto a vuestros países de origen.

#10 E. Payetó, Barcelona, 17/12/2017 - 09:04

al final nadie vive de ello, contribuis a hacer disminuir los salarios. Si aquí somos el diablo, podéis acudir a otros estados miembros más democráticos, que dirían los independentistas, en que quizás no sean como aquí somo tan bonistas. Lo que no podéis pretender es que os demos casa, suministros gratis, educación gratis sin límite de edad,

#9 E. Payetó, Barcelona, 17/12/2017 - 09:03

simbolazo. En general por si lo leéis, cada una o cada uno acudisteis aquí por un, dos, tres, equis motivos. Si aumenta la oferta de personas que quieren trabajar y vuestra cualificación es baja o bien, hay intereses, por ejemplo, gremios o asociaciones profesionales, que regulan la entrada a la profesión u oficio, más que nada, porque si no al

#8 E. Payetó, Barcelona, 17/12/2017 - 09:00

Si el tenor literal es ese cierto es lo de los partidos políticos, my friends, la cosa va de intereses. No les interesáis porque no podéis votar. Si no ya lo creo, dado que la gente se proyecta. Por ejemplo Reyes Pino, Eduardo a saber, Rufian Romero, Juan Gabriel presente que nunca se irá ni con agua caliente, Ben Moussa Najat Driouech todo un