Publicitat

Netflix, HBO i Amazon no inclouran una quota del 6% com va anunciar el líder d'ERC a Madrid

Paraula de Rufián

El Govern espanyol ha admès que la quota del 6% per a català, gallec i basc no afecta el catàleg de Netflix, HBOMax o Amazon Prime malgrat que el portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, va assegurar fa una setmana que "ERC va prometre que aconseguiria quotes i incentius a la llei audiovisual i és exactament el que s’ha pactat".

"Esquerra aconsegueix blindar amb quotes el català a la llei de l'audiovisual i per això l'Executiva Nacional del partit ha decidit no presentar una esmena a la totalitat dels PGE", va assegurar la formació en un comunicat a finals d'octubre. Tanmateix, fonts de l'executiu de Pedro Sánchez han reconegut que el projecte de llei de l'audiovisual aprovat en el Consell de Ministres d'aquest dimarts només obliga a garantir la quota de llengües cooficials a les plataformes amb seu a Espanya, com seria el cas de Filmin o Movistar+.

Les mateixes fonts argumenten que la directiva europea té molta complexitat i limita la capacitat d'intervenir sobre les plataformes internacionals. A més, sostenen que el que inclou la llei respecta el pacte amb ERC. El percentatge per a les llengües cooficials s'hi va introduir fruit de l'acord de l'executiu amb ERC per aprovar els pressupostos de l'Estat de 2022, però fins ara el govern espanyol no havia concretat que deixava fora Netflix, HBOMax o Amazon Prime.

L'acord entre l'Executiu espanyol i ERC establia que del 30% de la quota de producció europea obligatòria fixada per la Unió Europea, la meitat (un 15%) hagi de ser en alguna de les llengües oficials de l'Estat: un 40% en català, gallec o basc i el 60% en castellà. Això suposa que, del total del catàleg de plataformes, la reserva per a llengües cooficials representi el 6% i el 20% del catàleg europeu.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#35 pepe, andorra, 01/12/2021 - 14:29

Si, ahora voy yo a pagar por algo q tengo gratis en el emule y encima tengo q ver en las películas de netflix, como intentan manipularme usando las mismas técnicas de propaganda q en los años 30, 40 y 50. Y ademas, mejor leer q ver las porquerias q hacen hoy en dia en el cine propaganda.....Si hasta las pelis chinas y coreanas son mas originales.

#34 Bernardo, Tordera, 01/12/2021 - 13:33

El "quillo d egquerra"...

#33 Marti , Palafrugell, 01/12/2021 - 13:06

Son uns cadells.

#32 Martos, BCN, 01/12/2021 - 12:42

Rufian, t´han aixecat la camisa

#31 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 01/12/2021 - 12:29

Si, si reiros de este tonimanero pero recordad que os levanta 130.000 lucas cada año con ese ese tumbao i ese exclusivo estilo poligonero que tienen tós los rufianes al caminar. Solo le falta el diente de oro

130.000 nens