Publicitat
Política · 4 de Febrer de 2015. 18:25h.

Paraula de Santi Vila

El conseller incompleix la promesa de pagar les expropiacions de la C-51 durant el 2014

Paraula de Santi Vila

El conseller de Territori, Santi Vila

Els pagesos de l’Alt Camp i el Baix Penedès afectats per les expropiacions de la C-51 han denunciat avui “l’incompliment flagrant” del Govern català de pagar durant el 2014 la totalitat de les indemnitzacions pendents.

Una promesa que els va fer el mateix conseller de Territori, Santi Vila, ara fa un any, quan es va inaugurar el tram Albinyana – Valls d’aquesta carretera.

Ja en aquell moment, els diferents pagesos afectats van avançar que no es creien aquesta nova promesa, però la van acceptar després que els diferents grups parlamentaris catalans votessin a favor d’incloure aquests pagaments pendents en els pressupostos del 2014.

El vot de confiança no ha estat correspost per la Generalitat. Quan ja ha passat el primer mes del 2015, Unió de Pagesos assegura que només s’ha pagat el 22% del deute d’aquests expropiacions, que afecten unes 345 finques de Valls, Albinyana, Alió, Vila-rodona o La Bisbal del Penedès.

Els pagesos afectats asseguren trobar-se “indefensos”, ja que estan “sense terra per treballar i sense la compensació corresponent per haver-la perdut”.

A més a més, els que han cobrat la indemnització no han rebut els interessos de demora. Tot plegat, calculen que el deute puja al voltant dels tres milions d’euros.

Les expropiacions per construir la variant de la C-51 que uneix el Vendrell i Valls es van acordar ja fa més de quatre anys. El tram principal de la carretera es va inaugurar el gener del 2014, en un acte on Santi Vila va prometre als pagesos que rebrien tots els diners pendents dins de l’any 2014. Però la realitat ha sigut molt diferent.

A aquest incompliment, UP hi suma la incertesa sobre si s’acabaran incloent al pressupost d’enguany. El debat dels pressupostos per al 2015 havia de començar aquest dimecres al Parlament, però s’ha posposat a causa de la impugnació del PP al projecte de llei i a la Llei de Mesures Fiscals i Financeres. Els pagesos temen que encara hagin d’esperar molt de temps per cobrar el que els deuen.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Carlos Gomez, Bcn, 05/02/2015 - 15:19

Palabrita de Santi Vila, palabrita del Niño Jesus.

#6 Kropotkin, Vic, 05/02/2015 - 08:40

Alguien confia en la palabra de un estelado? Jua, jua, jua,...

#5 Ex-poli, Bcn, 05/02/2015 - 08:38

Jajajaa el expoliiiiiii
Si no nos expoliarán os expoliaríamos mas!!!
Jajaja
Gracias CiU por hundirte para siempre más!

#4 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 05/02/2015 - 08:00

oor qué o los por qués, pero fa lleig dir-ho y por supuesto igual fuera de aquí, Power and the Glory o Power and the key of cash / taxes.

#3 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 05/02/2015 - 07:59

federación CiU a la descripción detallada de actividades que indica la canción de Obús: El que más, Algunas les vienen que ni pintadas a algunos. Claro que no es monopolio de ellos exclusivamente y es extrapolable a otros políticos. Corolario: si no sabes torear, pa que te mete (muchos lo sabemos el