Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2011. 09:51h.

Paraula de Zapatero

Rubalcaba va assegurar que "mai ha enganyat"

El candidat del PSOE a la presidencia del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, va afirmar al programa Salvados, que presenta Jordi Évole, que l'encara president José Luis Rodríguez Zapatero "mai ha enganyat els espanyols". A més, en referencia a la crisi económica, ha apuntat que "ara tothom va de llest. Tothom la va veure. Aquí no la va veure ningú". "No ha habido mentira", va afegir.

Però la trajectòria de l'encara president del govern espanyol està plena d'afirmacions que després han afectat a la seva credibiltiat com a governant. En un míting al Palau Sant Jordi, al novembre del 2003, va prometre que "donaré suport a la reforma de l'Estatut de catalunya que aprovi el Parlament de Catalunya".

Després ho va rectificar en una entrevista a Iñaki Gabilondo. "No és cert que jo digués que el que aprobés el Parlament de Catalunya, sense més, ho ratificaria. Jo vaig dir que donava el meu suport a l'aprovació d'un estatut pel Parlament de Catalunya en un míting", va dir.

Sobre Catalunya també va assegurar  al juliol del 2007 que "el traspàs de Rodalies a Catalunya serà per al gener del 2008"  i a l'agost del 2007 va anunciar que "l'AVE arribarà a Barcelona el 21 de desembre".

Pel que fa a l'economia, el líder socialista va indicar al setembre del 2005 que "volem que els ciutadans paguin menys impostos, que tinguin una bona sanitat pública i que consumeixin menys alcohol i tabac. I això crec que és ser d'esquerres al segle XXI". Tres anys més tard, el president del Govern estatal va manifestar que "el Partido Socialista ha demostrat ser el partit avui, a Espanya, que fa créixer l'economia i estalvia com ningú".
 
"Les balances fiscals es publicaran abans de dos mesos", va augurar en el debat d'investidura el 8 d'abril del 2008. També va vaticinar que "estem segurs que superarem a Alemanya i Itàlia en renta per càpita d'aquí a dos o tres anys. Els agafarem. D'aquí al 2010 els podem superar fàcilment".

En aquesta mateixa línia, Zapatero també va pronosticar que "el nostre sistema financer i les nostres institucions col·lectives són de les més solvents del món", per afegir al setembre del 2007 que "en aquesta Champions League de les economies mundials, Espanya és la que més partits guanya, la que més gols ha fet i la menys golejada. Aquesta és la realitat".

El líder socialista també va negar l'evidència de la crisi al febrer del 2008. "No estem en una crisi econòmica. No hem d'ignorar que passen coses, però no cal exagerar", va dir. Tampoc la va encertar amb l'atur, perquè "l nostre país té condicions, en aquesta legislatura, per arribar a la plena ocupació", va assegurar al març del 2008. Al 2007 ja havia dit una cosa semblant: "a la propera legislatura s'assolirà la plena ocupacio, de forma definitiva i no a qualsevol preu".

Pel que fa a l'estat del benestar, al febrer del 2009 va ser taxatiu quan va afirmar que "no retallaré els drets dels treballadors".

Una de les promeses de Zapatero, en un muntatge fet per les JERC
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Kropotkin, Vic, 08/11/2011 - 19:49

Zapatero es una persona que desde el principio no engañó. Se notaba claramente que estaba fuera de su sitio y que lo del principio de Peter era totalmente cierto en su caso. Hay que ser muy lerdo para venir y decir que aceptaría cualquier cosa que propusiera el Parlament.

#3 Susi, Barcelona, 08/11/2011 - 12:05

Zapatero no engañó a los catalanes. El ya aceptaba el Estatuto . Quien no lo aceptó fue el parlamento español que es quien lo tenia que aceptar. Si los catalanes se creieron a Zapatero no es su responsabilidad es incultura politica de los que se lo creieron

#2 Lluís, llinars del valles, 08/11/2011 - 10:57

Efectivament, no va enganyar als espanyols. Només va enganyar a tots els catalans

#1 Roger, Barcelona, 08/11/2011 - 10:42

En aquest sentit li dóno tota la raó al senyor Rubalcaba. Als espanyols potser no, però hauria d'haver dit a qui sí va enganyar. Als catalans.