Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2020. 12:54h.

Parlar en nom de tots

Els independentistes s'atribueixen la representació de "la societat catalana, basca i gallega"

Parlar en nom de tots

Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP, juntament amb EH Bildu i el BNG, no han assistit a la sessió solemne d'obertura de la catorzena legislatura espanyola que ha presidit pel monarca Felip VI i han signat el manifest "No tenim Rei: democràcia, llibertat, repúbliques".

Els partits signants exposen que la monarquia i el Rei "no ens representa" i diuen que "la societat catalana, basca i gallega rebutgen majoritàriament la figura d'una institució anacrònica hereva del franquisme que se sustenta en l'objectiu de mantenir i imposar la unitat d'Espanya i les seves lleis".

"En el camí democràtic cap a la llibertat que aspirem, el Rei no és un interlocutor vàlid per a nosaltres", continua el manifest independentista, que assegura que Felip VI, "no té la legitimitat dels nostres pobles, ni li reconeixem cap funció política".

També afirmen que la monarquia no respon als "valors republicans de llibertat, igualtat i democràcia" i que cal "trencar amb l'herència, les bases i valors que representa el Rei i la seva figura". "Considerem que el Rei i la monarquia han de deixar d'exercir la seva tutela sobre la ciutadania i sobre els governs i parlaments", conclou.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT . E.R.C . UAN AJUDEU A LA MEVA FAMILIA PODREU PARLAR EN NOM MEU MENTRES NO POCASOLTES , EL ALCALDE DE CARDEDEU DE E.R.C. POSABA ERA EL ALCALDE DE TOTHOM MENTIRA NO DELS POBRES NO J, 04/02/2020 - 15:33

CAP PARTIT POLITIC CAP , Te el DRET de dir PARLEN PER TOTS ELS CATALANS I CATALANES ,, Per què no es verit at .. Parleu nomes per els que hus voten i gracias . NO EN NOM MEU .. Amb EL MAL QUE ME A FET E.R.C . a mi i a la meva familia PER MO NO PARLEU FACIL PER QUE JO FA ANYS QUE HUS BAIX DEIXAR DE VOTAR PER JUDAS

#34 Ojotuerto, Calafell.tab, 04/02/2020 - 12:17

Se puede aspirar a vivir en una Catalunya Independiente. Sin ser república, hay que buscar un candidato a la corona Catalana. Intentar que no sea abandonado en el momento decisivo. (Serìa importante). Lo de la República es para no afrontar apoyos que en algún momento sean un inconveniente al buen vivir y patrimonio. Republicanos insolventes jejeje

#33 Fart de vividors del procés, No som 7 M, 04/02/2020 - 10:27

Jo, que soc català, vaig votar al Rei a la Constitució, però no us vaig votar a vosaltres a les últimes elecciones. Enteneu el que vull dir?

#32 Adrián, Barcelona, 04/02/2020 - 10:05

¿pero porqué el país tarda tanto en reaccionar contra esta gentuza que nos quieren imponer sus cosas si o si ? ¿No ha llegado el momento ya de pararles los pies de la manera que sea ?

#32.1 anti-nazis, Barcelona, 04/02/2020 - 10:38

Paciencia, paciencia... ahora ríen ellos, pero no será siempre.

#31 Gordon Slim, somewhere, 04/02/2020 - 09:17

Para que luego digan que no hay libertad de expresión y que viven reprimidos en un estado autoritario. Le dicen de todo al jefe de Estado, en el congreso de los diputados de la capital del reino.....y aquí no pasa nada. Siguen haciendo el ridículo una y otra vez en sus quejas. Se puede ser antimonárquico, faltaría más, pero hay que tener dignidad.