Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2013. 13:08h.

"Parlem massa de la consulta"

Duran recorda a Irlanda que el pacte amb ERC permet ajornar-la "i aquí no hi caben opinions"

El president d’Unió Democràtica de Catalunya i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha reunit aquest matí amb el president de torn de la Unió Europea i primer ministre d’Irlanda, Enda Kenny. A Duran l'ha acompanyat l'eurodiputat de CiU, Salvador Sedó.

Després de reunir-se amb el primer ministre irlandès, Duran ha declarat que "parlem massa" de la consulta i ha recordat "el programa electoral que parla del compromís de consulta en aquesta legislatura, que diu que serà legal i que convocarà amb la majoria més àmplia possible".

"També pacte d'estabilitat amb ERC que cal complir, però que diu que es pot ajornar per les circumstàncies. Aquest és el text i aquí no hi caben opinions", ha recordat, a més de repetir que "no cal que parlem tant de la consulta, és millor que dediquem el nostre temps a preparar-la per quan es pugui fer i a treure a aquest país de la situació en què es troba".

El dirigent nacionalista, d'altra banda, ha considerat que "el catalanisme polític no es pot identificar amb liquidar classes mitjes i les capes més necessitades". "Tot el Govern és partidari del diàleg", ha apuntat finalment.

Duran ja es va reunir ahir amb el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy a Brussel·les, amb qui segons ha dit l'uneix "una amistat de 25 anys", i li va traslladar les demandes del Govern català sobre el referèndum i la flexibilització del dèficit.

"Ell s'ha interessat per la situació política a Catalunya i li he explicat per tant la posició del Govern de Catalunya pel que fa al compromís que pugui realitzar una consulta", va explicar. El líder d'Unió va assegurar que la seva opinió sobre la consulta i la de Van Rompuy "no estan allunyades".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Duran's fan, martorell, 18/04/2013 - 16:31

Muy tranquilo está Duran en el Palace; consciente que los independentistas son peligrosos cuando te giras de espalda, pero ya los tenemos bajo vigilancia.

Alegre por no ser catalanista: por no oler a cebolla.

#11 marc70, barcelona, 18/04/2013 - 16:24

Aquest senyor fa alguna cosa més que fer-se fotos amb dirigents extrangers?

#10 JoanMarti, Abrera, 18/04/2013 - 16:11

El tal Duran , no hauria de dimitir del seu carrec al govern espanyol???

#8 Indepes fracasats, Cataluña es España, 18/04/2013 - 14:52

La independencia es mentira, y cada día se irán despejando más dudas al respecto. BIG FAIL

#8.1 JoanMarti, Abrera, 18/04/2013 - 16:08

Si senyor invasor, catalunya no sera mai espanya, nomes per la força i la mort, mai per la democracia, com mes lluny millor espanyols invasors, no mereixeu la pena ni la vida

#7 pol, calella, 18/04/2013 - 14:47

Aquest duran em fa fàstic