Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2008. 15:30h.

Part del tripartit, contra el tripartit

Diversos milers de persones protesten contra la Llei d'Educació de Catalunya

Part del tripartit, contra el tripartit

Imatge d'arxiu d'una protesta contra la Llei d'Educació de Catalunya

Diversos milers de persones s'han concentrat aquest diumenge davant el Parlament per protestar contra la Llei d'Educació impulsada pel conseller Ernest Maragall. A l'acte de protesta, que ha estat marcada pel seu caràcter festiu, no solament han acudit les entitats convocants, incloent múltiples associacions educatives a més d'UGT i CCOO, sinó que també han participat representants d'ICV-EUiA i ERC, els socis de govern del PSC al tripartit català.

Han participat, entre d'altres, el diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera; la diputada al Parlament Dolors Camats, i el diputat d'ERC, Josep Maria Freixenet, a més del líder de EUiA, Enric Miralles.

"Nosaltres no venim amb banderes ni amb signes del partit, però venim a escoltar", ha dit el diputat d'ERC al Parlament Josep Maria Freixanet, qui ha assegurat que "no valorem les reivindicacions dels convocants, sinó que hem vingut a escoltar, perquè es tracta d'una llei important i cal tenir en compte una manifestació d'aquest tipus."

Joan Herrera ha evitat criticar Ernest Maragall assegurant que "nosaltres no ens hem mogut, som on érem, defensant el pacte nacional per l'educació i més pes per a l'escola pública".

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela, ha assegurat que "esperem que el Parlament sàpiga escoltar el que no ha sabut escoltar el senyor Maragall". Ha afegit que "el conseller Maragall ha de dedicar menys temps a publirreportatges i a més a escoltar la comunitat educativa", i que "Maragall ha preferit pactar amb els lobbies de l'educació privada en comptes d'assumir el pacte nacional de l'educació".

Coscubiela ha resumit el motiu de la protesta:  "La Llei de l'Educació no pot consolidar la segregació d'alumnes pel seu nivell econòmic, ha de respectar el laïcisme del sistema i ha d'evitar que es puguin separar als alumnes" per sexes".

Josep María Álvarez, secretari general d'UGT de Catalunya, ha coincidit amb aquestes crítiques i ha lamentat que "amb la nova llei es perdi l'oportunitat que el pacte nacional per l'educació afavoreixi una bona norma".

Roser Font, secretària d'educació d'UGT, ha assenyalat que "millorar l'educació vol dir més finançament", i ha recordat que "el pacte nacional per l'educació assumeix el compromís que la despesa en educació assoleixi el 6% del PIB en sis anys, el que ja s'ha començat a incomplir en els últims pressuposts."

Les organitzacions que han convocat la concentració reivindiquen una Llei d'Educació que compleixi els continguts del pacte nacional d'educació -que va aconseguir l'aval de tota la comunitat educativa i partits polítics en 2006-, per considerar que l'actual projecte de llei no conté les suficients mesures per garantir una escola pública de qualitat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Lluis, Vilanova, 01/12/2008 - 16:03

Governen pero no governen; tot per la menjadora i el sou a fi de mes

#5 pere, girona, 01/12/2008 - 08:55

quina vergonya, el trispartit fa una llei i ells mateixos es manifesten en contra, com podem seguir amb aquesta colla de impresentables.

#4 No anem bé, Barcelona, 01/12/2008 - 03:47

No entés mai la postura de la gent d'esquerres amb el tema de l'educació. Fa 30 anys que dominen el sistema educatiu, hi han mes recursos que mai i tot i així els resultats són pitjors cada any. I quan es demana una reforma s'hi oposen.

#3 Un mes, Anoia 17 % d'atur, 30/11/2008 - 21:23

Quina pena foten tots els del tripa. Confio que sera la ultima legislatura. Ara entenc perque som la riota de Esp.

#2 profe, bna, 30/11/2008 - 19:40

No arribaven a 1000 persones i tots per compromís amb el seu amo: els sugetos, els co-comunistes i els renegats-ercs. Quina pena fotien. EL dia de la vaga van sortir 17.000 persones al carrer. Tete i adlàters foteu el camp amb la LEC al cul!