Política · 5 d'Abril de 2011. 12:35h.

"Passaràs a la història com una presidenta abstencionista"

Alfred Bosch retreu a De Gispert que "no s'entenen gaire les raons que has donat" per no votar

"Passaràs a la història com una presidenta abstencionista"

Núria de Gispert

El coordinador i portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, en un article a l'Avui, fa referència al fet que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, no voti la consulta del proper cap de setmana i li retreu que "no s'entenen gaire les raons que has donat".

"Per quins set sous aquest referèndum no mereix el teu vot? Perquè no és una cita oficial? I la cèlebre consulta de la Diagonal? I la votació de l'AMPA de l'escola dels nens, o de la comunitat de veïns? Tampoc mereixerien el teu vot?", li pregunta.

"El president d'una cambra ha de vetllar per la democràcia i la seva eina més preuada, que és el vot. La validesa del vot no depèn de qui convoca o de la pregunta que fa. En principi, el vot és vàlid per dirimir qualsevol diferència, d'ordre domèstic, laboral, escolar o polític", li recorda.

"I no votar és abstenir-se, se'n diu així. Si vols passar a la història com una presidenta abstencionista, endavant. A la pròxima cita, quina credibilitat tindràs per cridar la gent a votar? Potser la gent voldrà prendre exemple de la teva posició i s'abstindrà", conclou.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Ramon, Barcelona, 05/04/2011 - 18:54

Un nacionalista, sóc un nacionalista. Nacionalista català igual que ho és Unió. Unió són dels meus. És per això, que els encoratjo a no tenir por a coaccions i obligacions espanyolistes. Han de participar. Que no participi el PSC s'entén. Al PSC no li ho demanaria mai. Però a Unió, i tant!

#29 Francesc, Barcelona, 05/04/2011 - 18:28

La millor, més legítima, més civilitzada, més democràtica maner de defensar la unitat d'Espanya es manifestar en votació que NO s'està d'acord amb la independència de Catalunya

#28 Francesc, Barcelona, 05/04/2011 - 18:26

Fins a cert punt, la cosa és comprensible. Potser quelcom que toca el voraviu de moltes persones, el seu sentiment, el seu amor propi. Però cal adonar-se que aquest sentiment, legítim, hi ha molta gent queno el comparteix i que, per tant, no és absolut.

#27 hobbes, bcn, 05/04/2011 - 18:25

Sr.Ramon, qui es vosté per dir qui ha de participar o no en un acte? Cada qual que faci el que vulgui. No se'ns omple a tots la boca amb la paraula democràcia? o és només en teoria, i en la pràctica hem d'OBLIGAR a la gent a fer el que JO VULL.
Respectem i no coaccionem a la gent.

#26 Francesc, Barcelona, 05/04/2011 - 18:23

Però a mi em sembla que el problema és un altre. La gent que no vol la independència no vol votar perquè s'ho pren com un insult personal. Pensen... Com pot ser que algú pugui posar a debat una cosa tan "sagrada" com la unitat d'Espanya?