Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2018. 09:45h.

Pau Villòria va actuar "lleialment" durant el 155

El responsable de la intervenció de la Generalitat elogia l'actuació dels alts càrrecs

Pau Villòria va actuar "lleialment" durant el 155

El secretari d'Estat d'Administracions Territorials durant el darrer govern de Mariano Rajoy i encarregat de l'aplicació del 155, Roberto Bermúdez de Castro, ha assegurat que el comissionat pel desenvolupament de l'Autogovern, Pau Villòria, va "actuar lleialment al 155 i sense temptació de dimitir".

"Acudia a la reunió tècnica dels temes que anaven al consell de ministres i els temes del dia a dia que eren necessaris, eren aprovats", ha recordat Bermúdez de Castro, que ha qüestionat l'informe del Govern.

"Que m'expliquin com Catalunya va perdre 1.800 milions d'euros", ha dit en una intervenció al programa Aquí, amb Josep Cuní a la SER Catalunya. "La Generalitat ha fet un informe de part", ha criticat. L'expolític ha assenyalat en aquest sentit que l'Executiu de Mariano Rajoy va procurar que qüestions relacionades amb l'educació o la sanitat "es veiessin afectats en la menor mesura".

Sobre Elsa Artadi, que aleshores era coordinadora interdepartamental de la Generalitat, ha destacat que és una persona "preparadíssima", però ha reconegut que no va tractar amb ella durant els set mesos de 155.

La consellera de la Presidència ha replicat Bermúdez de Castro i ha al·legat en la mateixa emissora que no van dimitir per evitar que el Govern espanyol entrés a la Generalitat "per la porta gran".

"El 27 de desembre vam tenir una reunió de secretaris generals, jo mateixa i el secretari del Govern de si havíem de dimitir o no i vam concloure que el millor que podíem fer era quedar-nos i preservar el funcionament de la Generalitat pel bé de la societat i l'economia catalana", ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/11/2018 - 11:36

No reirse que es peor.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/11/2018 - 10:58

"Partit Demòcrat @Pdemocratacat

Ajudem-los a ajudar !

Fes un donatiu a la caixa de solidaritat d’@assemblea i @omnium per fer front als 4,9 milions d’euros imposats pel Tribunal de Comptes"

400.000 els hi va esquilmar amb aquest metode infalible la neboda del Raimon Obiols. Si Ruiz-Mateos resucites es faria catala. Aixo es Jauja.