Publicitat
Política · 8 de Maig de 2009. 16:02h.

Pedro J. creu que Catalunya és independent "en materia de enseñanza"

'El Mundo' carrega contra la llei catalana d'educació

Pedro J. creu que Catalunya és independent "en materia de enseñanza"

La portada de 'El Mundo'

El diari El Mundo obre la seva portada d'aquest divendres amb el títol "Catalunya es declara independent d'Espanya en matèria d'ensenyament", i fa una crítica sobre el projecte de llei d'educació de Catalunya. Diu que es tracta de "la normativa que permetrà a Catalunya gestionar el seu propi sistema d'ensenyament, independent del general d'Espanya". En un editorial sobre el tema, es parla d'una "declaració unilateral d'independència en matèria educativa".

En la informació sobre aquesta qüestió, s'afirma que el dictamen definitiu de la llei "passa per sobre de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) i, segons el diputat popular Rafael López, 'crea una nova ficció al eludir l'Estat'".

Així mateix, el diari dirigit per Pedro J. Ramírez publica un editorial titulat "Catalunya imposa el seu pla Ibarretxe en l'educació", en el qual s'afirma que la llei d'educació de Catalunya "suposa de fet una declaració unilateral d'independència en matèria educativa".

Després de dir que "és inconcebible que el Tribunal Constitucional siga sense confirmar, tres anys després, que l'Estatut s'aparta de la Carta Magna, com resulta obvi en aquest punt", el diari assegura que "la negligent, irresponsable i immoral demora d' els jutges a l'hora de resoldre un assumpte cabdal pel model d'Estat, de convivència i de garantia de drets i llibertats, ha estat aprofitada pels nacionalistes per a radicalitzar la política educativa".

També es refereix a "la històrica matusseria de la nècia frivolitat de Zapatero, que va donar ales a aquesta deriva des del mateix moment en que va acceptar que l'Estatut consagrés el català com a única llengua vehicular".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Christian, Guinardó - Barcelona, 10/05/2009 - 10:07

Gràcies pel reconeixement de la nostra independència. Però tranquil, que el 2014 podràs posar de titular: Catalunya se independiza de España con el apoyo de Estados Unidos, la OTAN i la UE.

#18 josepxicot, barcelona, 09/05/2009 - 23:41

El que passa es que el tripartit sap que el
Constitucional esta "agafat" pels...per part
del govern socialista nacional y aquí es
van violant les lleis.Amb l´Aznar ni somia
ro.

#17 josep vicent, llíria, 09/05/2009 - 12:15

ja feia temps que haurien d'haver-ho fet, sobretot abans que s'inventara la nefsta LOGSE i l'ESO. , per un govern socialista a Madrid i després vingueren las xapusses dels peperos a madrid

#16 patriota, Gerona, 09/05/2009 - 11:24

En mi opinión el artículo pinta la realidad tal cual es.
El problema principal de España es la Constitución del 78 que permite las barrabasadas que padecemos, y las que no caben en dicha Constitución, las permite el Tribunal Constitucional.

#15 cat, cat, 09/05/2009 - 00:34

Aquest titular del Mundo es una de les petites alegríes que tenim els catalans de tant en tant. Per fí algú veu el nostre camí clar. Gràcies PJ