Publicitat
Política · 31 de Gener de 2010. 19:20h.

Pedro J. demana eleccions ja

El director d'El Mundo recorda que CiU, PNB i l'esquerra podrien tombar els propers Pressupostos

Pedro J. demana eleccions ja

Pedro J. Ramírez, en una foto d'arxiu

El director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, es mostra partidari en el seu article dominical d'aquest diumenge d'eleccions anticipades. El periodista adverteix que "això no és només un desig, sinó una creixent probabilitat. El PSOE s'ha quedat només amb el pensionazo, però el PP no podrà votar en contra de mesures com aquestes. En canvi, n'hi hauria prou que ni CiU ni el PNB donessin suport els propers pressupostos -és obvi que les minories d'esquerres no ho faran- perquè Zapatero es veiés obligat a prorrogar la compleixi comptes públics d'aquest any ja dissoldre les Corts el que ve ".

"Els espanyols -afegeix- acudirien a les urnes amb limitat entusiasme, però amb la força del cabreig i la impepinable garantia de que almenys hi hauria un perdedor: és a dir, que aviat tindríem un govern menys dolent o, en el pitjor dels casos, una oposició manifestament millorada ".

En la seva opinió, "la situació d'Espanya és tan crítica -amb el patètic Montilla donant una altra volta de rosca a la seva repressió lingüística i el Tribunal Constitucional abusant indecent de la paciència pública- que ja només pot millorar. I el que la democràcia ha espatllat, la democràcia ho pot esmenar. No perdem el temps demanant mocions de censura, que això no serveix per a res ni va enlloc. Hi ha arguments suficients per reclamar l'avançament de les eleccions generals de manera que es celebrin a 2011, abans, al mateix temps o immediatament després de les autonòmiques ".

"Res ha passat -afegeix- com va prometre Zapatero en l'última campanya, estem en emergència econòmica i sobre ell no aclareix si proveu de seguir o no a la Moncloa. Quan ja ha descartat el gran pacte amb el PP per suposada incompatibilitat de models-sovint sarcasme després anunciat el divendres-, el millor és que les urnes atorguin més aviat possible un nou mandat legitimador perquè el llast de qui arribi o continuï sigui el menor possible ".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/02/2010 - 20:19

CiU.PNB y Esquerra no tumbarán los presupuestos pero harán que aumente el déficit en los millones que Zp empleará en comprar sus votos como de costumbre.
Necesitamos una Gran Coalición a la alemana si q36fueremos salir del hoyo.
Con Zp y Rajoy imposible