Publicitat
Política · 28 de Juny de 2020. 10:38h.

Pedro Sánchez demana temps als independentistes

"No hi resoldrem ni en un mes, ni en dos mesos, ni en un any, ni en dos"

Pedro Sánchez demana temps als independentistes

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat temps als independentistes per resoldre el conflicte polític entre l'Estat i Catalunya i en una entrevista a La Vanguardia ha afirmat que "és una crisi que no resoldrem ni en un mes, ni en dos mesos, ni en un any, ni en dos".

Sánchez defensa que "cal començar a resoldre-la" i es mostra disposat a la comissió de diàleg entre els dos governs" aquest mes de juliol, però veu "un context difícil a Catalunya" perquè "s?està generant una situació clarament preelectoral".

També demana "un canvi d'actitud" i aposta per "dialogar més". "El que necessita Catalunya, i el que necessita Espanya, és precisament més diàleg, més unitat, més cohesió", defensa. També creu que "hem de tenir prou lucidesa per ser conscients que estem entrant en una crisi sense precedents, de la qual podem sortir molt més forts si som capaços d'entendre els canvis".

Pedro Sánchez considera que "amb aquesta mentalitat hem d'abordar problemes que desgraciadament han esdevingut estructurals per la falta de voluntat política, com és en aquest cas la crisi política a Catalunya, que té una derivada de convivència".

Finalment, diu que "el primer que cal fer és fixar el marc, que no és cap altre que el de la legalitat" i remarca que "el camí és el diàleg i la meta és el retrobament". "I aquest retrobament ha de fructificar. S'ha de materialitzar en un acord polític que haurà de ser, lògicament, ratificat per la societat catalana en una votació", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#17 A., Barcelona, 30/06/2020 - 00:11

Jo també els hi demano temps. Sisplau patriotes torneu el 2714 i en parlem. Gràcies.

#15 joan, manresa, 28/06/2020 - 16:57

tinu.)anima fins a dexar-ne nomes las engrunes....,i axis apaivagar las diferent-es Comunitats.....---Sr.Sanchez,retorni al Estatut original...,i si cal fer modificacions per posar-lo al dia,fer-ho....,sigui valent,no per perdre una guerra hem d'estar pagant la resta de la vida....,donguins el pa sencer...,Espanya també en menjarà,D'engrunes res

#14 joan, manresa, 28/06/2020 - 16:49

tinu.)pro no parlem de coses pasades parlem de com podem ayudar a solucionar ,creyem,part del problema...Sa de rebobinar ..,el problema comença amb al decapitacio del Estatut.Agradi o no,va se votat lliurement per el poble i refrendat per el Congres dels diputats..,a llavors els polítics del Govern i de l'oposició van tirar-se a la seva (con

#13 joan, manresa, 28/06/2020 - 16:43

El Casal,16,40 h.---Maradedeusenyor..!!! Parlar de retrobaments ..,es com parlar de trobades familiars ..,i el tema i el problema no te res de familiar...,tenim una situació enquista de molts ..,molts anys,i de solució molt..,molt dificil. Ni una guerra va solucionar el problema.Clar que la varem perdre..,no com altres que la varen guanyar(con

#12 M Pilar, Barcelona, 28/06/2020 - 16:30

A ver si les ganamos de una vez en las urnas!!!!