Publicitat
Política · 21 de Maig de 2020. 18:27h.

"Pedro Sánchez és un ballarí"

Manuel Milián Mestre: "Pablo Iglesias em sembla un ruc"

"Pedro Sánchez és un ballarí"

El polític, periodista i escriptor valencià Manuel Milián Mestre ha afirmat que "Pedro Sánchez és un ballarí". Milián, que ha concedit una entrevista aquest dijous a e-notícies també ha apuntat que "Pablo Iglesias és un ruc".

"La gent no té ni idea de la transició. Menysprear la transició és de rucs" ha manifestat Milián.

L'històric periodista ha revelat aquest dijous que "jo vaig ser objectiu d'ETA". Milián Mestre, ha explicat en l'entrevista que va sorprendre de nit a uns terroristes d'ETA estudiant casa seva per preparar un atemptat contra ell. "Aquest tema a mi em va marcar, al meu fill petit, que tenia set anys, li va quedar molt gravat" ha admès. "A mi em va preguntar: pare et volen matar? I jo li vaig dir sí" ha reconegut.

"La legalització del Partit Comunista va ser cosa de Fraga" ha explicat el periodista, que ha revelat que "a mi em va finançar el partit comunista de la Unió Soviètica la fundació del que era Aliança Espanyola, després el PP a través de l'editor Joan Grijalbo".

"Fraga va donar suport a l'obertura de Banca Catalana" ha indicat, desvelant que fins i tot el mateix "va ser a presidir l'acte d'obertura de la delegació de Banca Catalana a Londres".

"Em van demanar que aturés la detenció de militars de la UMD" ha indicat. Milián Mestre ha detallat que va anar a l'ambaixada espanyola de Londres i després de conversar amb Fraga aquest va fer aturar les detencions de centenars de militars de la Unitat Militar Democràtica.

Milián ha afirmat que "pactar amb Bildu és una aberració política", fent referència a l'acord entre PSOE i Bildu per la derogació de la reforma laboral. Milián ha considerat que no pot ser que un govern "es doni suport o pacti amb uns senyors que són hereus d'ETA". "Que el govern pacti amb aquests senyors em sembla vergonyós" ha manifestat, recalcant que "es pot pactar amb l'adversari però no pot trair els que han estat víctimes d'ETA".

Manuel Milián també ha apuntat que Tarradellas "mai es va fiar dels bascos" i ha manifestat que "Tarradellas va viure de franc". També ha explicat que "Tarradellas tenia clar que la via del conflicte no anava enlloc". "Ell odiava el 6 d'octubre, ell deia que Companys estava boig". "Ell sabia que l'arma del català era la seducció, amb la feina, amb la creació de riquesa, no en el conflicte" ha indicat.

Preguntat sobre el procés, Milián ha apuntat que "el procés és un tractor contra un AVE". "L'Estat té molts mitjans i tu tens molt pocs mitjans. S'han equivocat d'estratègia completament" ha manifestat.

El periodista ha alertat que "tindrem conflictes socials violents" degut a la crispació. "S'està atiant a l'odi i l'odi motiva a l'odi. En aquest moment hi ha gent molt interessada a atiar aquest odi" ha indicat.

Del president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat que "tinc d'ell una mediocre opinió". "Torra es creu un messies i els messies acaben sacrificats" ha dit. També ha lamentat que "els polítics menteixen".

Milián Mestre, sobre el president valencià Chimo Puig, ha ressaltat que "només té un interès: defensar el poble valencià i li importa un rave la seva carrera política i els altres partits".

El polític ha considerat que "és un pecat mortal parlar despectivament del règim del 78". "És un error descomunal, un pecat mortal jutjar els fets com ho fan els que parlen del règim del 78. Allà hi va haver una transacció en tota regla. No va ser impositiva" ha subratllat.

"Els intel·lectuals no es compren ni es venen" ha destacat en l'entrevista.

Milián, durant l'entrevista, també ha reconegut el seu paper com a interlocutor entre ETA i el Govern de Mariano Rajoy. "Jo mateix intermediar fa cinc anys entre ETA o la post-ETA i el Govern de Rajoy per triangulació. No vaig ser jo qui va parlar amb Rajoy, va ser una persona, però jo era l'interlocutor d'ETA als quals ells em van venir a demanar que intervingués per aconseguir un estatus polític al marge de qualsevol violència" ha apuntat.

"Jo ho vaig acceptar i ells es van asseure amb mi tres hores en un esmorzar, em van demanar perdó pel que ells havien fet i quan vam acabar la conversa ens vam abraçar els dos" ha explicat, destacant que "no em cega la passió, però certs pactes en certs moments són molt inoportuns".

El polític i periodista Manuel Milián Mestre (Forcall, 1943) va ser l'home de Manuel Fraga Iribarne a Catalunya i va ser home de confiança de Josep Tarradellas. El 1951 es traslladà al Perelló. Es llicencià en geografia i història per la Universitat de Barcelona el 1965. Aleshores es va dedicar al periodisme, col·laborant a Ràdio Morella (1963-1965) i després a El Noticiero Universal (1966-1970), Tele/eXpres (1970-1973), Diari de Barcelona (1975-1980) i fou membre fundador i directiu d'El País (1974-1977).

També ha col·laborat a Las Provincias i La Vanguardia. A les eleccions generals espanyoles de 1989 fou elegit diputat pel Partit Popular, cosa que repetí a les eleccions generals espanyoles de 1993 i eleccions generals espanyoles de 1996. També fou membre de l'executiva del Partit Popular del 1989 al 2000. L'any 2000 va abandonar el Partit Popular.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#6 Juli Loras, Tortosa, 22/05/2020 - 16:19

Est homenot del Forcall és el típic comentarista que parla d'orella, no d'oïda.

#5 Sergi Sergio, Barcelona, 22/05/2020 - 10:41

Al bailarin solo le importa una unica cosa, mantenerse en el sillon, le da igual 8 que 80 que 800, esto ya ha quedado demostrado diversas veces en tan solo unos meses.

#4 Almax, Cat, 22/05/2020 - 09:46

Milián , un és un ballarí , l'altre un ruc , i Fraga un assassí

#4.1 Sergi Sergio, Barcelona, 22/05/2020 - 10:42

Ostras, pues tu bailarin ya lleva casi 30.000 muertos. Tu sigue aplaudiendole que vas bien.

#4.2 Almax, Cat, 22/05/2020 - 11:12

SergiSergio,, yo no tengo ninguna afinidad don el bailarín (155) ni ninguno de estos , no soy español , creo que la has cagado

#3 electra, Barcelona, 22/05/2020 - 09:35

I vosté és un plom!!!!

#2 alfonso, Bangkok, 22/05/2020 - 08:35

Enhorabuena, no me he podido despegar de la entrevista. Estas son las personas que hicieron que hoy podamos vivir en el pais en el que estamos, y que desafortunadamente otros menos preparados intelectualmente se quieren cargar

Xavier, sigue asi, a estos son a los que queremos ver y aprender de ellos