Publicitat
Política · 3 de Novembre de 2019. 13:16h.

Pedro Sánchez: "no hi ha res a parlar"

"L'independentisme ha de fer autocrítica"

Pedro Sánchez: "no hi ha res a parlar"

El president del Govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, aprofita una entrevista a La Vanguardia per llançar diversos missatges a l'independentisme i especialment al president de la Generalitat, Quim Torra.

Sánchez, d'entrada, deixa clar que "en el moment en què el president Torra no descarta la via unilateral, no condemna sense embuts la violència, posa en solfa la tasca de les forces de seguretat davant els atacs dels violents, hi ha poc de què parlar". "És molt cridaner -afegeix- que m’exigeixi un diàleg quan ell mateix no l'aplica davant polítics de forces que no són independentistes".

També ho descarta amb ERC perquè "forma part a dia d'avui d'un govern amb Torra, amb el partit de Puigdemont, també va presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos que per primera vegada complia amb el nivell d'inversió fixat per l'Estatut. A dia d'avui, ERC, en els fets, està alineada amb Puigdemont".

D'altra banda, afirma que "l'independentisme està infravalorant la fortalesa de la democràcia espanyola. Quan diuen que és un Estat repressor i que hi ha presos polítics, els més extremistes poden justificar la violència, com fa la presidenta de l'ANC, o mirar cap a un altre costat, com el president de la Generalitat. I això és inacceptable".

I respecte a la cimera de Pedralbes assegura que "això ja és passat. Hem de mirar al futur. Primer l'independentisme ha de fer autocrítica. En la mateixa sentència es diu que l'independentisme va utilitzar el dret d'autodeterminació per forçar un diàleg amb l'Estat".

"Fora d'Espanya -continua-, la gran desgràcia de l'independentisme és que no té cap ressò internacional, excepte per fets violents. Si no fan autocrítica, difícilment pot haver-hi un clima de diàleg. En el meu ànim està això, però amb unes premisses que ara l'independentisme no està disposat a complir".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 no soy nadie, barcelona, 04/11/2019 - 13:37

no se negocia con esta gente, señor mío. La figura del relator le perseguirá por siempre.

#1 Fray Anselmo, Villapalos, 03/11/2019 - 14:40

El problema de ese saco de embutido que pasa por ser Presidente de la Generalidad es su manifiesta obcecación. Como corresponde a todas las acémilas que aúnan la tozudez con la falta de inteligencia debería pasar una temporada en el Centro de Doma de los Padres Cartujos que cuenta con un servicio de pupilaje para animales difíciles.