Publicitat
Política · 15 de Març de 2016. 14:59h.

Pedro Sánchez passa de puntetes sobre el finançament

El líder socialista ofereix "renovar" el sistema, però no una millora per a Catalunya

Pedro Sánchez passa de puntetes sobre el finançament

Puigdemont, amb Pedro Sánchez (Foto: Rubén Moreno)

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha ofert "renovar" el sistema de financiacióna autonòmica però cap millora sensible en el que percep Catalunya. El dirigent socialista, després de gairebé hora i mitja de reunió amb el president Puigdemont, ha manifestat que "tenia ganes de conèixer-lo personalment" i que està "obert al diàleg" però les propostes han estat més polítiques que econòmiques.

Sánchez Castejón, en efecte, ha ofert "normalirzar les realcions entre l'Estat espanyol i la Generalitat" però ha deixat clar que "no compartim el full de ruta independentista per ser il·legal".

El líder socialista ha insistit oferir "diàleg, entesa i convivència", també "el corredor mediterrani" i "agenda social" i fins i tot una reforma de la Constitució per incloure algunes de les reivindicacions expressades fa dos anys pel llavors president Mas.

En canvi, sobre un eventual pacte fiscal només s'ha compromès a "renovar el finançament autonòmic" però sense una proposta concreta per a Catalunya. "Hi ha molt camí a la Constitució perquè Catalunya es pugui sentir a gust", ha reiterat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi B., L'H, 15/03/2016 - 18:01

Alguns esperàvem un referèndum pactat o una millora del finançament i res de res, de la reforma de l'Estatut ja ni parlem. Pedro, ets com els altres.