Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2019. 14:13h.

Pedro Sánchez passa olímpicament del procés

Només diu que el procés és "anar contra la història"

Pedro Sánchez passa olímpicament del procés

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet una sola menció a la situació de Catalunya -i sense anomenar-la explícitament- durant les dues hores del seu discurs d'investidura al Congrés. Aquest fet ha estat criticat, entre altres, pel diputat d'ERC, Gabriel Rufián. Sánchez s'ha limitat a elogiar la "diversitat" d'Espanya, però sense anar més enllà.

"Quin sentit té fomentar la desunió i la divisió dins d'Espanya quan necessitem més Unió Europea? ¿Quin sentit té aixecar fronteres internes quan hi ha enderrocar fronteres externes. És anar contra la història", ha apuntat.

A continuació, ha afegit que "la superació de les tensions territorials" a l'estat espanyol arribarà amb "la invocació de la llei i la Constitució, i de la seva aplicació, sens dubte necessària". No obstant això, ha matisat que "no només amb això", i ha plantejat que la solució derivi també "d'un projecte col·lectiu de regeneració nacional, de progrés i d'inspiració europeista".

Cap al final del discurs, ha donat peu per parlar de nou sobre "la qüestió territorial". Quan semblava que aprofundiria en el procés català, Pedro Sánchez ha fet només referència a les connexions territorials per la via ferroviària just després de lloar l'Estat de les autonomies.

"Aconseguir que els drets siguin iguals per a tots els ciutadans visquin on visquin. L'Estat autonòmic ha servit per cohesionar Espanya. L'Estat de les autonomies va ser, i és, una gran idea, però hi ha desequilibris. Un d'aquests és el de les infraestructures. Em comprometo a un pacte d'estat en matèria d'infraestructures i transport que estudiï les connexions de rodalies o els corredors de la Mediterrània", ha dit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 rosa, Barcelona, 22/07/2019 - 21:32

Per que coi vol parlar de Catalunya?, no volem que els espanyols ens mirin, no volem res d'ells. ja en parlem prou nosaltres fa anys que no parem dee marejar-nos. Sr. Sanchez no en parli ja prou, molts catalans no paim el que ens diuen aquí. Uf, uf....

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/07/2019 - 18:11

Recordeu la LLei de Murphy i us adonareu que algu deu estar resant molt fort per tots nosaltres.

Amb els galapagareños al gobierno el Fachin hagues pogut ser ministre.

#1 Jos, VNG (Ghost Republic), 22/07/2019 - 15:46

Ohhhh, els indepes no són el centre de l'univers.
Vinga, a practicar l'especialitat de la casa: Plorar i plorar...