Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2015. 19:35h.

Pedro Sánchez s’atreveix amb Tomás Gómez, però no amb Chaves i Griñán

Mantenen els seus escons malgrat estar imputats

Pedro Sánchez s’atreveix amb Tomás Gómez, però no amb Chaves i Griñán

Una imatge d'arxiu de Pedro Sánchez amb Susana Díaz

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha evitat demanar la dimissió dels expresidents de la Junta d’Andalusia, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, ara diputat al Congrés i senador respectivament, malgrat ser citats a declarar com a imputats al Tribunal Suprem (TS) pel cas dels EROS.

Chaves i Griñán han estat citats a declarar com a imputats al TS, després de demanar voluntàriament, entre el 7 i el 21 d'abril, sense que pesi sobre ells, per ara, cap acusació concreta.

També estan citats a declarar els altres tres aforats implicats en la causa del presumpte frau, els diputats José Antonio Viera i Gaspar Zarrías i la senadora Mar Moreno.

Sánchez ha justificat la decisió de no prendre cap mesura contra els expresidents andalusos afirmant que si finalment se’ls hi imputa algun delicte concret llavors actuarà.

"Per descomptat, compliré amb la meva paraula quan es produeixi aquesta imputació amb delicte, si és que es produeix. El PSOE actuarà", ha assegurat.

Qui també s’ha manifestat en aquest sentit és l’actual presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, que s’ha mostrat partidària de no demanar responsabilitats polítiques a Chaves i Griñán fins que no se’ls atribueixi un delicte.

El PSOE va aprovar un codi ètic que demana als diputats i càrrecs electes que deixin el seu escó si s’obre un judici oral derivat d’un procediment penal. 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat