Publicitat

El Govern es vanta que el Ministeri quadrupliqui el pressupost destinat a la modernització del sector agrícola i ramader

Peix al cove

El Govern ha celebrat en un comunicat que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació quadrupliqui el pressupost destinat a Catalunya per a la innovació i modernització del sector agrícola i ramader.

"El bon nivell de col·laboració del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el sector, així com la gestió eficaç i eficient de les ajudes i recursos que ha dut a terme, han permès que Catalunya opti a un increment de recursos molt significatiu en la redistribució dels crèdits a les comunitats autònome", destaca l'Executiu.

Les línies d'ajut per a l'agricultura de precisió, eficiència energètica i economia circular i en l'aprofitament d'energies i gasos renovables al sector agrícola i ramader sumen 23,93 milions d'euros, que suposen, segons el Govern, "un augment del 270% respecte als 6,43 milions d'euros assignats inicialment".

En aquest sentit, informa que amb aquests crèdits es podran cobrir "les 600 sol·licituds valorades com elegibles rebudes aquesta convocatòria del 2022 i que suposen una inversió per valor de 48,90 milions d'euros".

"En definitiva, es tracta d'una injecció de recursos per al sector que fa possible seguir avançant cap a un canvi en el model de producció agrícola i que situen Catalunya en una posició de lideratge en el conjunt de l'Estat, amb un 23,5% del total de recursos en aquest àmbit competencial", conclou.

Finalment, també destaquen que la Conferència Sectorial ha assignat a Catalunya transferències per valor de 3,8 milions d'euros per a ajuts relatius a reforçar els sistemes de capacitació i bioseguretat en vivers i centres de neteja i desinfecció.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Neferu, Barcelona, 15/10/2022 - 18:21

Se pasan los días llorando y quejándose del poco dinero que se recibe en Catalunya. Son voraces en el asunto del dinero. Si alguna vez el gobierno destinara a Catalunya el 90% del presupuesto anual y el 10% restante a repartir entre el resto de comunidades, la Generalitat seguiría quejándose, seguiría pidiendo. Solo les interesa el vil metal

#3 pepe, Andorra, 14/10/2022 - 15:02

Menos hablar y mas currar, q parece q el gobiernillo regional este del tres al cuarto, lo porfía todo a la propaganda en lugar de al trabajo duro, pq lo del libre mercado y el ahorro, va a ser q no.

#2 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 13/10/2022 - 20:51

Y de la independencia qué, pregunta por aquí una señora alta con bolso gucci.

#1 Marc de Vich, Vich, 13/10/2022 - 20:31

Yo lo que espero es que no desvíen ni un euro, para lo que han sido destinado, cosa que hacen en educación y que quieren hacer si les traspasan la RENFE, con los cientos de millones asociados, y dedicarlos a amiguitos de clan super 3, esto ya es intolerable y denunciable, que luego no lloren