Publicitat
Política · 16 de Juny de 2021. 21:34h.

Peix al cove republicà

Aragonès demana el Port, l'Aeroport i el Consorci de la Zona Franca

Peix al cove republicà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquesta tarda que “les infraestructures clau per a la competitivitat econòmica del nostre país, com són el Port, l’Aeroport i el Consorci de la Zona Franca, es gestionin des del territori, des de les institucions del territori”. Per aquest motiu, ha demanat que siguin traspassades a la Generalitat.

Aragonès ha apostat per “pensar en gran i amb la màxima ambició, no només política, sinó com a societat”. I ha assegurat que Catalunya “serà capaç de competir globalment si la Barcelona Metropolitana competeix globalment”, perquè “la gestió de proximitat és el que ens fa ser molt més competitius amb les metròpolis amb què competim en què la gestió és molt més propera i no centralitzada”.

El cap de l’Executiu ha fet aquesta reivindicació durant la conferència inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia, que enguany està dedicada al tema "La gran reconstrucció: reptes i oportunitats per a l’empresa, l’economia i la política”.

Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha recordat que si la gestió de les infraestructures s’hagués fet des d’una perspectiva territorial i amb una negociació amb el conjunt de les administracions afectades, “avui ja tindríem un consens” sobre el futur de l’Aeroport de Barcelona – El Prat. En aquest sentit, ha precisat que si l’ampliació no és possible “cal tenir alternatives preparades”. “És la nostra obligació, perquè no volem deixar d’estar connectats a nivell intercontinental”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#23 Vlac, Barcelona, 17/06/2021 - 19:08

Espero una queja pública del presidente de Tabarnia MHP Albert Boadella.
¿ Que hace Aragonés pidiendo compentencias de algo que no está en su territorio ? :::

#21 Shinn, Caput Castellae, 17/06/2021 - 14:09

Nada de eso lo puede ceder el estado que yo sepa, o eso espero... Si en el Estatuto de Gernica no viene que eso tenga que ser cedido y bla bla pues para el resto de las comunidades de España menos. Lo que no consigan los recoge nueces del PNV no esperen conseguirlo otros.

#20 josep26, Gual permanent, 17/06/2021 - 13:02

...i jo vull un Ferrari i un cap de setmana sencer amb la Pfeiffer, no et fot! Apa noi, aviam si d'una vegada els pares et diuen quí són els reis mags.

#20.1 La Mare Superiora, Cayman Islands, 17/06/2021 - 15:21

Que no eren Melchor,Baltasar i el negret? Jijijijijjiiii.

#19 ALEX, Terrasa, 17/06/2021 - 10:55

No te crezcas enano, jua jua jua.

#18 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 17/06/2021 - 10:44

El Cercle d ´Economia va advertir a Pulgarcito, que es va presentar acompanyat de la Ministra d'Afers Exteriors de la a medio alicatar Republica Catalana, que es deixes de mamarratxades perque allo no era TV3 i que o saludava al cap d´estat com era la seva obligacio institucional o que immediatament fotes el camp d´alla

I que va fer Pulgarci