Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2011. 16:20h.

Pel federalisme fiscal

Eurodiputats catalans, bascos, escocesos i flamencs defensen a Brussel·les el concert econòmic

Pel federalisme fiscal

Junqueras, Tremosa i Romeva, al Parlament, en una foto d'arxiu

Eurodiputats de CiU, ERC, ICV i PNB, a més d'electes escocesos i flamencs, han presentat al Parlament Europeu un bloc d'esmenes destinades a defensar "la filosofia del concert econòmic i el principi del federalisme fiscal com a eina de lluita contra el dèficit i el frau fiscal a les regions europees", segons han indicat des de Convergència.

Segons aquest grup d'eurodiputats, "aquestes iniciatives es produeixen quan regions com Flandes o Escòcia reivindiquen el federalisme fiscal per a les regions de Bèlgica i els regnes de Gran Bretanya i, en plena campanya de la Generalitat de Catalunya, per negociar amb l’Estat espanyol un pacte fiscal que proporcioni al principat un estatus fiscal similar al basc".

Les esmenes presentades per Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV) i Izaskun Bilbao (PNB), entre d'altres, consideren que "el federalisme fiscal és la millor eina per impulsar l’ autorresponsabilitat en la gestió regional dels impostos i fer créixer l'eficiència econòmica".

En aquest sentit, han recordat que "l'excessiu dèficit de les regions, sol tenir el seu origen en la nul·la relació que existeix entre la baixa capacitat pròpia de recaptar i els seus programes de despesa".

"Aquesta iniciativa es produeix tres dies després que les tres forces que defensen el concert econòmic per a Catalunya, sortissin reforçades de les eleccions generals amb un increment de 8 escons, legitimant així una reclamació que compta amb el suport del 75% de la població catalana", han afegit a CDC.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 LlucBasoraArnau, BCN, 23/11/2011 - 18:13

doncs, sí, això m'agrada. Bon camí. Per l'autonomia fiscal podrem arribar també a la llibertat nacional, si més no tindrem els nostres recursos per aplicar-los democràticament. Tot depen de la gravetat de la situació, i sobre tot dels alemanys. Cal vendre'ls-hi la idea a ells.

#3 joan, manresa, 23/11/2011 - 18:00

El Casal,17,45 h.--Endevant amb la petició..,es aquí on hem d'apretar tots junts...Las Regions Europeas que son motors als seus Estats han de tenir un federalisme fiscal i el seu concert economic local....Axó pot paliar la crissi als seus Estats i arrancar el tren de la recuperació.ENDEVANT

#2 LOLA, BARCELONA, 23/11/2011 - 17:00

Jo no vui concert a canvi de no poder parlar català a catalunya!!!!!

#1 jk, vic, 23/11/2011 - 16:50

y por qué no piden el federalismo fiscal individual y asi la generalitat tampoco nos robara?

#1.1 Quim, Pineda de Mar, 23/11/2011 - 19:43

jk (Vic);veig que sempres fot cosses a tot el que pogui suposar una millora per a la gent que viu i treballa a Catalunya,vulgui o no vulgui ser català;et pot més la dèria espanyolista que el benestar dels teus? Els espanyols de l'atre cantó de l'Ebre es deuen fotre un panxot de riure a costa teva