Publicitat
Política · 23 de Juny de 2012. 11:21h.

Pelegrí assegura que CDC "no és independentista"

"El debat s'acaba aquí, no té més recorregut"

Pelegrí assegura que CDC "no és independentista"

Pelegrí, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Agricultura i dirigent d'Unió, Josep Maria Pelegrí, en una entrevista a La Vanguardia, deixa clar que "Convergència no té la independència en els seus estatuts. En el darrer congrés va parlar d'estat propi, però l'endemà Oriol Pujol va dir que Convergència no era un partit independentista".

"Unió no té en els seus estatuts que sigui un partit independentista. I el full de ruta de CiU tampoc no estableix la independència com a objectiu. El debat s'acaba aquí, no té més recorregut. Que hi ha gent de Convergència, i d'Unió, que té aquest anhel, doncs sí, però la línia política de CiU no és aquesta", remarca.

Tot i això, indica que "sí que plantegem que acabi existint una hisenda pròpia, però de forma progressiva, i primer hem d'aconseguir l'instrument del pacte fiscal". També considera "sorprèn que s'hagi presentat la candidatura alternativa d'Assumpció Laïlla. És una candidatura legítima, però jo mantinc el compromís amb Ramon Espadaler".

Finalment, en referència a la investigació de les caixes, recorda que "el reglament del Parlament obliga a fer-la, i la farem. Però no és bo. Per què? Per la parcialitat del debat que es pot produir i perquè crearà frustració" .

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#38 Eduard, Sant Celoni, 26/06/2012 - 14:25

La tampa de les declaracions no és que CyU no sigui independentista, sinó la de considerar que "El debat s'acaba aquí, no té més recorregut". I tant que té recorregut. En 4 anys el percentatge d'independentistes al país ha passat del 16 al 29%. CyU potser no és independentista avui. Però demà?

#37 Pere, Mollesussa, 26/06/2012 - 12:25

Doncs les bases sí que són independentistes. I després voten aquests dirigents. No hi ha qui entengui CiU. Ni als dirigents ni a les bases. I així ens va...

#34 Albert, Tiana, 25/06/2012 - 18:05

Aquests d'UDC no se'n surten ni dient-la ben grossa.
Seguirem ignorant-los.

#33 paula, matadepera, 25/06/2012 - 16:41

VOSTE DEDIQUIS A CAÇAR QUE´S EL QUE LI AGRADA , OI ?.

VOLEM LA INDEPENDENCIA , YA.

#32 Ernest, Tarragona, 25/06/2012 - 10:04

Ja estem amb la poda habitual d'UDC. Sí Sr.Pelegrí, no es té com a objectiu doncs és un dret i per tant una obvietat.