Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2009. 21:13h.

Pelegrí, en contra de les llistes tancades

CiU denuncia traves del tripartit per a elaborar la Llei Electoral

Pelegrí, en contra de les llistes tancades

Josep Maria Pelegrí, a l'Escola Estiu d'Unió

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat  que “des de CiU insistirem fins al final per fer una llei electoral de país, que és la llei que necessitem”, i ha proposat què sigui "un element d’enfortiment democràtic, de proximitat i confiança en la ciutadania i de participació", que "consagri un sistema que acabi amb les llistes tancades" i "una eina que garanteixi el reequilibri territorial, la representació proporcional dels ciutadans i la representació de totes les zones del territori de Catalunya per a què ningú hi perdi".
 

El també portaveu adjunt de CiU al Parlament ha assegurat que els grups parlamentaris que donen suport al tripartit (PSC, ERC i ICV) s’han negat a signar ja la sol·licitud de constitució de la ponència per elaborar la Llei Electoral. Així ho ha posat de manifest després que cap d’aquests tres grups hagi volgut signar el document que CiU va fer arribar el 16 de juliol a tots els grups parlamentaris de sol·licitud de creació de la ponència conjunta, com a "voluntat inequívoca de què al setembre ja es podran iniciar els treballs d’aquesta ponència".
 

Pelegrí recorda que CiU va fer arribar als grups aquest document de sol·licitud de creació de la ponència el mateix dia que el ple del Parlament (16 de juliol) va aprovar per unanimitat una moció de Convergència i Unió perquè es constitueixi la ponència per elaborar la Llei Electoral.
 

El portaveu adjunt entén que “si hi ha una voluntat de tots els grups parlamentaris per crear aquesta ponència, la sol·licitud de creació es pot presentar ja al registre per tal de poder començar els seus treballs a partir del mes de setembre. Si tothom hi està d’acord", ha dit, "no hi ha d’haver cap problema per presentar ja al registre la sol·licitud de creació de la ponència, que és un tràmit, i no té cap sentit haver d’esperar al setembre”.


D’aquesta manera, “la ponència podria iniciar els seus treballs el més aviat possible, ja que no disposem de molt de temps per elaborar la llei perquè queda poc més d’un any perquè acabi la legislatura”, exposa Pelegrí. Per aquest motiu, Pelegrí entén que la negativa del tripartit a signar el document per presentar ja la sol·licitud de creació al registre del Parlament és una “evidència de què el PSC no vol la Llei Electoral i que ERC i ICV van a remolc”.
 

En aquest sentit, afirma que les declaracions a Rac-1 del secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, és “la prova del nou que el PSC no vol impulsar la Llei Electoral i ja està posant impediments i pals a les rodes dient que creu que no es tancarà un acord malgrat s’obri la ponència a la tardor”.
 

Per al portaveu adjunt de CiU, “si no hi ha llei electoral serà perquè el PSC i el tripartit no volen o perquè preveuen escurçar la legislatura, perquè temps encara n’hi ha”.
 

D’altra banda Pelegrí remarca que “totes les persones que han firmat durant els últims i mesos i que encara estan firmant la ILP  impulsada per Ciutadans pel Canvi (soci del tripartit) s’haurien de sentir enganyades davant l’evidència que el PSC no té cap intenció de tirar endavant aquesta llei, tal com ha posat de manifest Zaragoza”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Frederic Moreno, La Garriga, 05/08/2009 - 17:36

Les llistes obertes a les Municipals permeten que el ciutadà participi més i pugui elegir les persones millors per governar el seu poble, practiquem la politica de proximitat i no tinguem pior de no sortir elegits. Regidor UDC

#5 Frederic Moreno (Regidor La Garriga), La Garriga, 05/08/2009 - 12:57

Totalment d'acord , les llistes obertes a les Municipals ferant que el ciutadà participi més i pugui elegir les persones que considera millor per governar el seu ajuntament, hem de practicar més la politica de proximitat i no tenir por de no ser elegit.

#4 josepxicot, barcelona, 04/08/2009 - 18:01

Per a lluitar contra l´abstenció,s´ha d´anar
cap a les llistes obertes,on el votant podrà
marcar el candidat que cregui mès conve
nient,ja n´hi prou de les llistes tancades,on
el votant s´ha de tragar aquells que no tra
ga.LListes obertes JA!!

#3 Manel Ferran, BCN, 04/08/2009 - 12:29

Almenys hi ha algú amb decència i dignitat...¡ Molt bé Pelegrí...¡

#2 Aalèxia, Manlleu, 04/08/2009 - 09:29

Quins eran els que feian correr el "mantra" de que en 23 anys CiU no havia fet una llei electoral?. Per fer una llei electoral calen els 2/3 del Parlament, i al PSOE del NE no li interessa cap llei que no estigui al servei dels seus interessos "metropo