Publicitat

El Govern demana a la Moncloa quan publicarà el cessament de Torra

Pendents del BOE

El Govern ha enviat un escrit al Govern espanyol per conèixer quan es publicarà al BOE el cessament de Quim Torra, requisit imprescindible per publicar-la al DOGC i activar el decret de substitució. "La petició de publicació al BOE se sol·licita per tal de dotar de la màxima seguretat jurídica les properes actuacions del Govern", assegura l'executiu.

La Generalitat també ha explicat que el secretari del Govern també ha demanat un informe al gabinet jurídic de la Generalitat per saber "com procedir en cas de no produir-se la publicació al BOE del Reial Decret de cessament esmentat". Després de la comunicació del TSJC a Torra, el BOE i el DOGC han de publicar un reial decret, firmat pel Rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

És llavors quan el vicepresident ha de convocar un Consell Executiu extraordinari que aprovi el decret de substitució. Quedarà un Govern sense president i el càrrec que tindrà Pere Aragonès tindria la denominació de vicepresident substitut del president.

El Govern, però, estarà limitat en la seva actuació perquè estarà en funcions -un cop cessi el president, també cessaran tots els consellers-. Per tant, no podrà convocar eleccions anticipades, sotmetre's a una qüestió de confiança i nomenar o cessar consellers.

La resta, les de representació de la Generalitat, l'Estat i de coordinació de l'executiu, les acumularia ell, però Junts per Catalunya i Esquerra han arribat a l'acord de repartir-se el protagonisme amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. El govern en funcions no podrà aprovar projectes de llei, només decrets llei i sí que haurà de sotmetre's al control del Parlament.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sergi Sergio, Barcelona, 29/09/2020 - 18:26

Ostras, ahora les interesa el BOE, pero no estaban por encima de todas las leyes???

#1 Benet S., Barcelona, 29/09/2020 - 17:26

Han profanat les lleis, la constitució, la legalitat establerta i ara els mediocres i ineptes preguen amb impaciencia la publicació del boe de la santa destitució d'aquell sàtrapa que alentava als energumens que cremaven les fotografies del rei, que serà qui signarà la merescuda expulsió i ell el de "la desobediencia" mut i cap a casa cobrant