Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2010. 16:30h.

Pensament únic a ERC

Un ex-alt càrrec d'Universitats considera que "Wikileaks fa vandalisme informatiu"

Pensament únic a ERC

Ramon-Jordi Moles, a Els Matins de TV3

El director del Centre de Recerca de Governança del Risc de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ramon Jordi-Moles, que va ser secretari general d'Universitats amb Carles Solà de conseller, ha afirmat en una entrevista a TV3 que “Wikileaks fa vandalisme informatiu". Ha afegit: "Jo em resistiria a fer-los famosos, els donaria la importància que es mereixen en tant que problema a resoldre, i, sobretot, faria confiança als serveis d’intel·ligència. Curiosament aquesta pàgina web ha estat rellevant quan ha publicat informació d’un tema del qual tots som molt sensibles, que és com s’ha gestionat aquesta guerra”.

Moles ha denunciat que no hi ha prou instruments de protecció a la xarxa i n'ha defensat una regulació eficient per protegir l'interès públic i els drets i els interessos dels particulars. Al seu parer, s'hauria de desenvolupar un sistema mixt de la regulació de la xarxa i regulació dels estats: "Allà on no arribi l'estat hi hauria l'autoregulació d'internet". Ha conclòs que “si volem protegir la privacitat [a internet] hem de limitar l’anonimat”

Sobre, Julian Assange, el fundador de Wikileaks, web que ha desvelat la guerra bruta a l'Iraq, Moles ha opinat que "és una persona amb un ego exagerat i amb un caràcter messiànic... No és una persona amb qui faria negocis”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 paco, Granollers, 27/10/2010 - 13:46

Si amb algú al món tinc clar que no faria negocis, és amb el senyor Moles. Quin personatge! quin ego!

#5 Tomppa, Sabadell, 26/10/2010 - 18:37

La gent escollit democràticament no poden tenir secrets! Si no sabem que fan i pensin com podem escollir que fan bé!?! Fa fàstic l'idea que és pot tenir secrets o què la gent no enten, si no enten potser estas fent quelcom il·legal!La gent de guerra hauria de ser a presó i no a estatues!

#4 capsigrany, riumors, 26/10/2010 - 17:52

que hi te a veure ERC amb aquest sr. ?

#3 oanauc, barcelona, 26/10/2010 - 17:23

"Pensament únic", aquest cop els de l'e-noticies m'heu sorprés positivament. És clar que el que els fa por és que la gent tingui informació

#2 Pere, BCN, 26/10/2010 - 17:22

Wikileaks fa un enorma servei a la humanitat. Gràcies a això, els estats poderosos tindran molts més problemes per aplicar les seves perverses polítiques il·legals de guerres, tortures i mort.
El món és més segur gràcies a Wikileaks. I no és cap exageració.