Publicitat
Política · 12 de Maig de 2009. 22:40h.

"Per a Catalunya, Espanya no és un bon negoci"

Ridao exigeix un model nou de finançament i un canvi en les regles del joc

"Per a Catalunya, Espanya no és un bon negoci"

Joan Ridao, al Congrés dels Diputats

El portaveu d'ERC en el Congrés, Joan Ridao, ha afirmat durant el debat sobre l'estat de la nació que "per a Catalunya, Espanya no és un bon negoci", i ha assegurat que Zapatero "s'ha quedat sol i ha acabat amb la nostra paciència".

Sobre el finançament, ha dit que és la "desena data que dóna. Ha de complir la llei. Hi ha pressa perquè no té els suports necessaris i a Catalunya hi ha tensió." Ridao ha demanat diners, un model nou i un canvi en les regles del joc. "Nosaltres", ha afegit, "ens juguem el benestar de tota una generació. Aquest cinisme provoca desafecció i ja ho veurem, però el globus Zapatero ha punxat a Catalunya."

També ha afirmat que "l'estat que tira endavant és una Alemanya en xarxa i circular i no la França jacobina centralista. Calen millores a les infraestructures, Renfe és fum. Cal potenciar l'eix Mediterrani i cap govern en democràcia ho ha fet possible. L'arc mediterrani és el que ssuporta més trànsit i només hi ha 20 trens de mercaderies al dia".

Segons Ridao, "jo no tinc cap interès a enfonsar el govern, no com d'altres, que el volen succeir. Ja li vam dir que aturés les propostes com el xec nadó o les deduccions dels 400 euros. Són propostes que no han incentivat el consum, al contrari, l'estalvi ha crescut. Amb aquests diners en tindria per fer front al finançament autonòmic".

Ha afegit que "ha posat en marxa algunes reformes com deien els organismes internacionals. Tots els països estan malament, com diu el governador del Banc d'Espanya, però la diferència és que nosaltres trigarem més a sortir-ne. Espanya perd competitivitat i recentment, Brussel·les li ha dit que Espanya és l'últim de la classe".

"Considero preocupant", ha dit el portaveu d'ERC, "que el seu govern vulgui vendre que la crisi durarà poc perquè això crea escepticisme. Hem viscut per sobre de les nostres possibilitats i hem de recuperar la cultura de l'esforç. Hem de ser capaços de planificar i vostè no pot anar més enllà de planificar un trimestre. Vostè és com un alquimista, que fa propostes que no han arribat al teixit productiu".

Ridao ha indicat que "volem un acord integral, no sigui conservador, sigui progressista. Adopti reformes per fer una base industrial sòlida per invertir en I+D i altres sectors endarrerits com l'educació i la formació professional. ERC li farà arribar les propostes i reclama un pacte d'estat".

"Faci reformes reals", ha dit, "perseguexi el frau fiscal. Som el pati del darrere de les màfies europees. Li va dir Sarkozy i l'escriptor Roberto Saviano. També calen reformes en el mercat laboral. Cal millorar la formació de manera integral, com fan a Euskadi. I es que l'educació serveix per finanaçar algunes patronals, digue-m'ho clar".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Kropotkin, Vic, 13/05/2009 - 08:00

Ridao: Curar enfermos de edad avanzada tampoco es un buen negocio. Si Sanitat liquida a esta gente os ahorrariais mucho dinero que podriais usar en abrir mas embajadas y colocar a vuestros familiares como embajadores. ¿A que es buena idea como negoci?

#4 ccc, bcn, 13/05/2009 - 07:45

per Barcelona Catalunya no és un bon negoci

#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/05/2009 - 00:45

Lo que es un buen negocio es ERC. Que se lo pregunten a Carod y Benach.
Y ahora que son menos tocarán a más

#2 Fran, Llinars, 12/05/2009 - 23:53

Un altre? em tindre q replantejar el fundar 1 altre jo per poder possar-me´n a la cua de les subvencions sense aportar res d res.Vosaltres no voleu la indepe,voleu xuclar d la mamella.

#1 Cristina, Barcelona, 12/05/2009 - 22:52

Posible aparició d´un nou partit independentista? Us puc anunciar k aq nou partit és una realitat i s´ha constituït formalment, davant notari,sota nom supermaco de BLOC SOBIRANISTA CATALA (http//ateneusobiranistacatala.cat)(www.blocsobiranistacatala.cat)