Publicitat
Política · 28 de Març de 2014. 19:56h.

Per què CiU es va fer sobiranista

Indirecta de Mas a Pedro J.

Per què CiU es va fer sobiranista

Mas, amb Homs, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que Catalunya ha fet un gir sobiranista i que si CiU no l’hagués fet també ho tindrien “malament” per seguir sent “un partit significatiu”. També, sense citar-lo fa referència a l’exdirector d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, per justificar la davallada del seu partit a les darreres eleccions.

Mas, en una entrevista concedida per al número 400 de L’Avenç, ha assegurat que “el centre de gravetat de la societat catalana s’ha traslladat clarament cap al sobiranisme. Per tant, si no hi fóssim, en aquest món sobiranista, CiU ho tindria malament per seguir sent un partit significatiu de l’espectre polític català”.

El cap de l’Executiu, doncs, ha dit que malgrat que a les darreres eleccions al Parlament van baixar dels 62 als 50 escons, “la decisió de presentar-nos amb un programa sobiranista no va ser desencertada”. “Ara, és veritat que sempre que fas una aposta més rotunda, d’entrada pots perdre alguns suports”, ha afegit.

El president ha recordat que en aquelles eleccions hi van influir d’altres factors com “les retallades”, les quals, “no tenim més remei que fer, perquè ens trobem amb una situació dramàtica a la Generalitat: ens trobem amb una Generalitat en ruïnes, des d’un punt de vista financer”.

També recorda l’herència “dramàtica” del tripartit i diu que “ens trobem amb un problema de finançament gran, ens trobem amb una herència duríssima, ens trobem amb un incompliment per part dels governs espanyols, tant del PSOE com del PP, a pagar els deutes que tenen amb Catalunya, que els tenen encara avui, i ens trobem amb el segon pitjor moment de la recessió econòmica, després del del 2009, que ha sigut l’any 2012 i una bona part del 2013”.

D’altra banda, Mas fa referència al ja exdirector d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, per explicar la davallada electoral. El dirigent diu, sense citar-lo, que "a Madrid, alguns que es diuen periodistes presumeixen encara avui que les seves mentides van influir en el resultat electoral”.

“Perquè a Espanya es pot intentar enfonsar una campanya electoral a un candidat que és president i que pot tornar a guanyar les eleccions a base d’informes que són falsos: i es pot fer sense que passi res, sense que plegui ningú, sense que ningú assumeixi la més mínima responsabilitat! A Espanya, això ha passat, ara fa poc. I jo ho he patit en carn pròpia. Quina confiança es pot tenir en un estat que actua així? Doncs aquest és l’Estat amb el qual, avui per avui, ens toca conviure”, lamenta.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#28 Atur Mas, hay mucho paro y aunque te crees, Moisés, eres un FRACASADO!, 31/03/2014 - 15:42

CiU es va fer sobiranista perquè després del fracàs del Pacte Fiscal (encara avui reclamat per un 70% de la població) no podia anar a unes eleccions amb el fracàs de la seva gestió i les retallades de Lo públic. Només cal veure que pensava el fracassat de la independencia l'any 2000. Nyap de govern!

#27 Rafel de Rubí, RUÍ (Nació Catalana), 30/03/2014 - 17:44

Dissortadament, veig que aquestes pàgines, són pròpies de feixistes declats, només cal llegir els articles més ben valorats. Tots són propis de feixistes cavernícoles i tercermundistes. Visca Catalunya lliure d'ecs-canyols feixistes !!!

#26 pep, manresa, 30/03/2014 - 11:31

I perquè ens trobem amb un Duran que ha posat, posa i per desgràcia crec que seguirà posant PALS A LES RODES

#25 BEJOTA, bcn, 29/03/2014 - 12:57

Las críticas de Juan Rosell y Joaquim Gay de Montellà se sumaron al manifiesto en contra del proceso soberanista presentado la semana pasada por ejecutivos alemanes con negocio en la región. El escrito, que arrancó con 60 firmas, cuenta ya con 200 afiliaciones.

#25.1 Daniel, Rubí, 29/03/2014 - 20:00

Estaba esperando ver las fotos de carné de esos 200 en algún periódico, pero se ve que estos no salen.
Por qué será ?
Súmate !

#24 GUILLEM, bcn, 29/03/2014 - 11:17

No sé, Mas. Espanya, l'Estat i el diari El Mundo no acaben de ser la mateixa cosa. Ja parla com el més incult de les JERC. El Tardà és més agut que el Mas.

#24.1 Jordi, BCN, 29/03/2014 - 12:59

L'Estat permet que la premsa acusi de manera infundada i influeixi en una campanya electoral mitjançant informes falsos. Et sembla poc??

#24.2 Concatenado, Vic, 29/03/2014 - 15:40

Jordi, no te engañes, que Oriol está mas que imputado