Publicitat
Política · 18 de Juliol de 2017. 18:07h.

Per què han fet la crisi de Govern?

Sense urnes després de la remodelació

Per què han fet la crisi de Govern?

Reunió del Govern (foto: Jordi Bedmar)

La darrera remodelació del Govern amb l’entrada de Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí en substitució de Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz, respectivament, no ha servit per esvair els dubtes sobre qui signarà la convocatòria de referèndum o la compra d’urnes. El portaveu del Govern i conseller de Presidència, Jordi Turull, ha explicat que l’Executiu català contempla diversos “itineraris” per adquirir-les, però ha evitat donar qualsevol tipus de detall.

“El Govern ha analitzat i compartit els diversos itineraris per disposar de les urnes i que quan l’hagin completat els hi presentarem”, ha manifestat Turull, alhora que ha assegurat que la compra “serà en el marc de la llei” i “en el marc de la legislació vigent”. El portaveu de l’Executiu català ha assenyalat que “hem decidit que l'administració de la informació de temes tan importants la gestionarem nosaltres en el moment en què creguem que és millor per al servei de la causa i de l'objectiu”.

Aquesta decisió es deguda a l’“assetjament” que, segons Turull, fa l’Estat espanyol amb “armes polítiques i judicials convencionals i no convencionals” per aturar la celebració del referèndum. En tot cas, el també conseller de Presidència ha remarcat que “qualsevol pas important o mínimament important serà compartit i acordat”.

Turull, a més, ha anunciat que “en els propers dies” es convocarà l’organisme de coordinació del referèndum, de nova creació, amb la participació del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras, el conseller de Justícia, Carles Mundó; el de Presidència, Jordi Turull; així com els secretaris de Govern i vicepresidència.

Per altra banda, el Diari General de la Generalitat ha publicat aquest dimarts que les competències sobre la celebració de consultes i referèndums passen del Departament de Governació a la conselleria d’Economia, tal i com es va anunciar en la roda de premsa de la remodelació del Govern.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 19/07/2017 - 09:14

Increïble el govern independentista català ha posat consellers independentistes al govern!?

#14.1 manuel, Barcelona (España), 19/07/2017 - 10:00

Los anteriores no lo eran? pues vaya fiasco. Con todo esto me surge la duda de si el del Mocho al final será independentista.

#14.2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 19/07/2017 - 12:33

No, estimat Jordi. El que es increible es que molts dels càrrecs electes que representaven el 47% dels vots dels catalans hagin estat "foragitats" per un càrrec no electe per acometre una ilegalitat que ni tan sols duien al seu programa. El nivell democràtic d'aixó es de traca. Ho entens ara?

#13 Alejandro, Barcelona, 18/07/2017 - 22:03

ABSTENCIÓN ABSOLUTA. para que el mundo sepa que los catalanes con su abstención desmienten a sus políticos.

#12 M, Sabadell, 18/07/2017 - 22:02

Sin urnas, sin censo, sin funcionarios, sin locales, casi sin votantes, no se sabe a que esperan para decir que lo del 1 O era una inocentada, para que picaran los mas incautos e ilusos.

#11 Galba, Bcn, 18/07/2017 - 21:57

Pues yo percibo grandes avances. Antes hablaban de "hoja de ruta", ahora de "itinerario" Ho tenim a tocar.

#10 Carlos Gomez, Andreita comete el pollo, 18/07/2017 - 21:09

Vist que el negoci de l´astucia va resultar ruinos, avui han tornat a anunciar que anunciaran la compra de les urnes amb un anunci el dia que decideixin compararlas

El mes tonto fa rellotges.