Publicitat
Política · 18 de Maig de 2010. 18:20h.

Per què no retallen conselleries?

El tripartit és el govern autonòmic amb més departaments d'Espanya

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha demanat "sacrificis" en la roda de premsa posterior, però no retallarà departaments malgrat ser el govern autònomic amb més conselleries d'Espanya.El Govern de la Generalitat, en canvi, lidera el rànquing autonòmic amb 15 conselleries, dos més que Andalusia i la Comunitat Valenciana, que compten amb 13.

El Govern ha adoptat cinc mesures: en primer lloc, reducció retributiva de caràcter general pel conjunt del sector públic, que afectaran tant l’Administració pública com totes les empreses i entitats que formen part del sector públic. El percentatge de reducció serà més gran pels sous més alts i es farà en funció dels criteris que estableixi amb caràcter bàsic el Govern de l’Estat.

En segon lloc, es reduiran despeses de funcionament i de serveis en diverses matèries com l’atenció a la dependència, en la mateixa línia que aprovi el govern espanyol.
 
En tercer lloc, la que afectarà les inversions amb càrrec al finançament pressupostari. En aquest sentit, el Govern mantindrà els projectes previstos, però alentirà l’aplicació de les actuacions en curs, la seva execució i restringirà les noves licitacions.
 
En quart lloc, simplificació administrativa i millora de l’eficiència administrativa. Aquestes actuacions es faran en funció de les propostes que reculli l’informe que està elaborant una comissió de treball integrada per experts i professors universitaris. En aquest àmbit es preveu la supressió d’entitats i la racionalització de les despeses del sector públic.
 
Finalment, la cinquena línia es basa en l’increment d’ingressos fiscals mitjançant la pujada puntual d’alguns impostos, sobretot per tal de garantir l’harmonització amb la tributació de l’Estat.

En aquest apartat es preveu incrementar un punt l’impost de transmissions patrimonials –que grava la compravenda d’habitatge de segona mà- per equiparar-lo a l’IVA, passant del 7 al 8%. També s’augmentarà en dues dècimes l’impost d’actes jurídics documentats. A més  s’intensificaran els mecanismes de lluita contra el frau fiscal.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 laura, barna, 19/05/2010 - 16:57

la conselleria de carod y saura a la calle y por si acaso ponganle un candado que es capaz de okuparla!

#17 Fran, Llinars, 19/05/2010 - 13:51

Pero aquesta gent ha fet alguna mesura anticrisis q no sigui el q els hi ha dit ZParo? CAP! van a la seva,en un nuvol d´abundancia on Montilla cobra el doble q ZParo,Carod va a tot drap amb viatges i subvencions i Saura nomes viu dl franquisme.Patetics

#16 joan, barcelona, 19/05/2010 - 13:08

molt llogic al ser tres partits tots volen xuclar i es clar pasa aixo,tot normal ,no es motiu de queixA i menys de canvi.

#15 paula, matadepera, 19/05/2010 - 11:59

VA , Sr.CASTELLS , NO FOTI.
VOSTE SEMBLA SERIO I AIXO QUE DIU NO ES SERIOS.
ES UNA VERGONYA TANS COTXES , VIATGES , DIETAS , CONSULATS ,
ASSESORS , LLADRES ETC...
PER LA PORQUERIA DE PAIS QUE ENS HAN DEIXAT.

#14 trololo, barcelona, 19/05/2010 - 11:02

Es gràcies a intelectes com en Farigola que el pensament catalanista mostra la seva natura humanista. No com a català, sinò com a esser humà, els separatistes em feu vergonya